En dag på Stenbäcken

En dag på Stenbäcken börjar med vanliga morgonrutiner. Efter frukosten samlas vi till ett gemensamt möte där dagens aktiviteter diskuteras. Dagarna ser sedan olika ut beroende på vad som är målet med behandlingen.

Efter frukosten finns ett flertal aktiviteter som man kan välja mellan. Det kan vara utegrupp, innegrupp, skapande verkstad, folkhögskola, samtal, behandlingsgrupper och arbetsträning.

Klockan 12 äter vi lunch. De som behöver får hjälp med mathållning och bordsskick. Vi serverar husmanskost som är hemlagad i ett närliggande kök. På eftermiddagen finns det tid för fysisk aktivitet. Just nu har vi styrke- och konditionsträning, vattengymnastik, stavgång, simning och innebandy, men vi anpassar aktiviteterna efter de boendes önskemål.

På eftermiddagarna pågår samtidigt olika grupper som till exempel ESL, Ett Självständigt Liv, sömnskola, återfallsprevention och kill- och tjejgrupper. Samtalstider planeras också in på eftermiddagen. Kvällen innehåller en hel del fritid. Då kan klienterna t ex göra ärenden på stan eller spela kort med varandra.

Till toppen av sidan