Sjukgymnastik/fysioterapi

Sjukgymnast/fysioterapeut

Sjukgymnasten/fysioterapeuten hjälper dig att träna upp rörelseförmågan och styrkan i kroppen efter exempelvis en skada eller sjukdom. Här på Aleris Hälsocentral Voxnadalen erbjuder vi flera olika behandlingsmetoder.

Sjukgymnastik/fysioterapi

Sjukgymnastik/fysioterapi går ut på att man tränar upp rörelseförmågan, balansen, styrkan och konditionen i kroppen efter exempelvis en sjukdom eller om man varit med om en olycka. Sjukgymnasten/fysioterapeuten arbetar utifrån dina personliga förutsättningar och förmågor. Vi har samarbete med Alfta Aktiv för gymträning och träningsgrupper. Förutom träning handlar det om flera olika behandlingsmetoder.

Sjukgymnasten/fysioterapeuten kan hjälpa dig med att:

  • Undersöka och behandla besvär från rörelseapparaten, d v s nacke, axlar, armbågar, bröstrygg, ländrygg, höfter, knän, fötter eller andra delar av kroppens skelett och muskulatur.
  • Utforma ett personligt träningsprogram som du kan använda hemma eller på gymmet.
  • Lägga upp en rehabiliteringsplan i olika faser/steg beroende på dina problem.
  • Komma igång efter en skada och successivt öka belastningen.
  • Om vi efter bedömning kommer fram till att du har behov av smärtlindring i form av akupunktur så finns den möjligheten hos fysioterapeuterna på Aleris Hälsocentral Bollnäs.
  • Har du artros i knä- eller höftleder? Då är du välkommen till artosskolan. Vi är anslutna till kvalitetsregistret BOA (Bättre Omhändertagande av Artrospatienter).
  • Tycker du att din balans har blivit sämre? Du kanske till och med har råkat ramla vid något tillfälle? Oavsett varför din balans har blivit sämre så kan du träna så att du klarar din vardag lite bättre. Balansgruppens träningstillfällen sker vid Aleris Hälsocentral i Bollnäs.
  • Yrsel kan bero på många saker. Har du drabbats av så kallad kristallyrsel (kristallsjuka) så kan vi hjälpa dig att undersöka och behandla detta. Se också information från 1177 .

För tidsbokning, av- och ombokning, ring: 0271-555 00. Vissa tider är även av- och ombokningsbara via 1177-vårdguiden  (webbtider). Du kan också skicka ett meddelande via 1177-vårdguiden. Du behöver ingen remiss för att komma till sjukgymnast/fysioterapeut

Till toppen av sidan