Aleris Specialistvård Ögon Ystad

Grå starr/katarakt Aleris Ögonmottagning Ystad

På Aleris Specialistvård Ögon Ystad hjälper vi dig som lider av grå starr (katarakt). Vi har stor erfarenhet av kataraktoperationer och erbjuder specialiserad ögonsjukvård med den senaste tekniken. Välkommen!

Behandling grå starr

På ögonmottagningen i Ystad har vi stor erfarenhet av grå starr/kataraktoperationer och använder den senaste tekniken och utrustningen för att du ska få bästa behandling och resultat. Vi är ackrediterade och utför även komplicerade gråstarroperationer på ögonkliniken.

Förundersökning och operation sker samma dag som du kommer. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Du får räkna med att stanna på ögonkliniken i ca 2-3 timmar.

Läs mer om behandlingen under Vårdutbud nedan.

Omfattande verksamhet 

Idag har du rätt att välja vem du vill gå till. Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Ögonkliniken har drivit sin verksamhet sedan februari 2014 och gör ca 900 operationer per år och hit kommer patienter från hela Skåne. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Skåne och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde. Du betalar samma avgift som i Region Skåne. Högkostnadskort och frikort gäller. Vi tar även emot privatbetalande patienter.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Ansvarig

Ida Ankar, Verksamhetschef
ida.ankar@aleris.se

Ögonmottagning 

I huset kommer även Österlenkirurgin att erbjuda ögonmottning.

Till toppen av sidan