Nu byggs LSS-gruppbostad- Aleris Gruppbostad Kolmården

Gruppbostad Kolmården LSS

Just nu byggs Aleris Gruppbostad Kolmården som riktar sig till personer som omfattas av personkrets 1 inom LSS. Vi kommer att erbjuda särskilt stöd och service till vuxna kvinnor och män med neuropsykiatrisk problematik, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi kommer även att ha möjlighet att erbjuda anpassat stöd för såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik. Vi beräknar öppna verksamheter till sommaren 2018.

Boendet byggs just nu och kommer att utgörs av en villa bestående av sex lägenheter. Dessa utförs i enlighet med boverkets regler avseende målgruppen och kommer att vara tillgängliga för personer med fysiska funktionsvariationer.

Samtliga lägenheter kommer erbjuda boende på 42 m2 och har en öppen planlösning med tydlig avgränsning mellan sovrum, vardagsrum och kök. Lägenheterna har egna badrum med dusch och toalett samt utgång till egen uteplats.

Utöver lägenheterna inrymmer villan även gemensamhetsutrymmen bestående av allrum och kök samt en gemensam uteplats och trädgård.

Aleris Gruppbostad Kolmården öppnar sommaren 2018

Om allt går enligt plan kommer vi att kunna öppna upp verksamheten för brukare under sommaren 2018. 

Vi erbjuder stöd utifrån ditt behov

Vi vill göra skillnad i varje möte och värnar alltid om den enskildes integritet och självbestämmande. Inom Aleris LSS-verksamheter arbetar vi utifrån att skapa individuella förutsättningar för en begriplig, hanterbar och meningsfull tillvaro. Med individen i centrum anpassar vi sedan stöden som ge utifrån individuella behov och önskemål.

Kontaktperson

Carina Forsberg är ansvarig regionchef för Aleris Gruppbostad Kolmården. Carina nås på epost: carina.forsberg@aleris.se

Till toppen av sidan