Aleris i Almedalen 2016

Ny teknik och digitalisering innebär oerhörda möjligheter för sjukvården och omsorgen. Aleris ska vara tongivande i de förändringar som vi står inför. Under Almedalsveckan bjöd Aleris in till seminariet ”Så förändrar innovation och ny teknik villkoren för framtidens vård och omsorg”.

Under seminariet sökte vi svar på frågorna:

  • Hur vården och omsorgen kommer att utvecklas under de kommande decennierna?
  • Vilka blir de banbrytande innovationerna som förbättrar människors livskvalitet?
  • Vad betyder robotarnas intåg? 
  • Vilka kommer att utveckla framtidens vård- och omsorgstjänster?


Aleris Almedalsseminarium 
- "Så förändrar innovation och ny teknik villkoren för framtidens vård och omsorg"

Medverkande vid Aleris seminarium tisdag 5 juli var:

  • Alexander von Gabain, internationellt ledande innovations- och affärsutvecklare, professor och vicerektor för innovationer och samverkan med näringslivet vid Karolinska Institutet
  • Danica Kragic Jensfelt, robotforskare, professor i datalogi och vice skolchef för datavetenskap och kommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan
  • Sara Öhrvall, digitaliseringsexpert, grundare MindMill, styrelseledamot Bisnode, Bonnier News, Investor och SEB

Moderator Jan Wifstrand, journalist och medieentreprenör, tidigare chefredaktör för Dagens Nyheter.

Seminariet livesändes via vår Facebooksida där du utöver seminariet kan ta del av mycket annat. Bland annat Dagens Medicins intervju med Filippa Reinfeldt, Chef Affärsutveckling och Public Affairs vid Aleris, kring ett digitalt pilotprojekt vid Aleris Specialistvård på Bollnäs sjukhus där det bland annat testas videosamtal och smarta vågar i vård av äldre, multisjuka patienter. Syftet med projektet är att kunna ge fler vård i hemmet.

Aleris samtalar kring utvecklingen av vård och omsorg

Almedalsveckan i Visby är en institution i svenskt samhällsliv. Här möts politiker, organisationer, akademi och näringsliv för att under en veckas tid diskutera och debattera aktuella frågor. För Aleris är det naturligt och viktigt att delta i samtalen kring hur vård och omsorg ska utvecklas för att möta framtidens krav och förväntningar. 

Ett antal av Aleris medarbetare och ledare fanns på plats i Visby under Alemdalsveckan och vid vårt seminarium. 

Till toppen av sidan