Stipendiat Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Stipendiat

2016 års Queen Silvia Nursing Award-stipendiat valde att göra studiebesök på Aleris Specialistvård Axesshuset samt Aleris Obesitas Skåne. Läs om hennes besök på Aleris Specialistvård Axesshuset.

"23 maj 2016. Så var det dags för ett besök på mina breddgrader, nämligen i Göteborg. Denna morgon klev jag upp strax före kl. 05 för att hinna med kl. 06.21 tåget till Göteborg och efter en dryg timme och en kvart så var jag äntligen framme. Göteborg bjöd denna dag på härlig värme, trots att det fortfarande var ganska så tidigt, och jag bestämde mig därför att promenera till Aleris. Precis som i Stockholm så hade inte min GPS i telefonen och jag samma mål men då jag hade gott om tid på mig så löste sig allt till slut.

På Aleris Specialistvård Axesshuset möttes jag av verksamhetschef Sima Niklund som över en kopp kaffe gav mig en bred bild om Aleris olika vårdområden samt specialistvården som drivs på Axesshuset i Göteborg, nämligen ortopedi, kirurgi, gynekologi, medicin samt öron näsa hals. Vi pratade även om Aleris värderingar OPEN, som står för Omtänksamma – Professionella – Engagerade – Nytänkande. Efter en gemensam frukost i personalen vilket var en mycket trevlig stund så hade jag förmånen att vara med på några kirurgiska ingrepp. Då jag tidigare arbetat inom kirurgi och tycker detta är mycket intressant så nappade jag givetvis på det. På agendan denna dag stod såväl borttagande av basaliom som åtgärdande av nageltrång och medan ingreppen pågick så fick jag mycket matnyttig kunskap om såväl kirurgi som plastikkirurgi.

Efter lunchen hade jag äran att få gå bredvid en öron- näsa-hals läkare. Jag hade turen att få se en stor variation på symtom och besvär, med patienter som gärna delade med sig av sina diagnoser och erfarenheter. Vid patientbesöken undervisade läkaren mig hela tiden och jag fick chans att delta vid samtliga samtal och undersökningar. Sammanfattningsvis från dagen kan sägas att vid bemötandet av patienterna, samtalet personalen emellan och under alla undersökningar och kirurgiska ingrepp rådde konstant en mycket trevlig och avslappnad stämning, varvad med mycket humor och goa skratt.

Jag hade en fantastisk dag hos Aleris och har från denna dag fått med mig otroligt mycket nyvunnen kunskap som jag har nytta av i mitt dagliga arbete. Nästan så jag skulle kunna säga att jag idag fått en intensiv kurs i kirurgi och ÖNH på minst 15 hp. Nöjd och belåten vände jag åter till Halmstad med tåget kl. 18.25. I bagaget har jag fått med mig mycket ny kunskap, nya intryck och en stor portion humor. Efter att ha tillbringat en dag hos Aleris Specialistvård Axesshuset i Göteborg så står det klart för mig att Aleris värderingar verkligen stämmer. Även jag har blivit omtänksamt bemött av professionell personal som är nytänkande och engagerade i sitt arbete. Slutligen vill jag bara tacka Sima och all personal som jag träffat och som tog sig tid för mig!

TACK!"

Pernilla Rönntoft
Till toppen av sidan