Helena Hiblin

Kvalitetshandledare och aktivitetssamordnare, Aleris Halmstad Plaza

Är det något särskilt du brinner för på din arbetsplats?

I min roll som kvalitétshandledare är det en stor glädje och något som driver mig att se kvalitén på arbetsplatsen öka, vilket är det jag verkligen brinner för. Att man ser framgångarna i bland annat statistiken, men även att kunna ta fram nya arbetssätt, där man ser att det underlättar vardagen för alla. I min roll som Aktivitetssamordnare är det glädjen hos våra kunder jag brinner för, att se hur en rolig aktivitet kan göra skillnad för dem i sin vardag.

Beskriv en bra dag på jobbet?

En bra dag på jobbet måste jag säga att jag har varje dag, utan att överdriva. Jag börjar dagen med att träffa alla positiva kollegor. Har privilegiet att göra det som jag gillar allra mest på arbetet, på heltid. Att kunna skänka glädje till våra kunder varje dag, att få höra ”när ses vi nästa gång” är en stor drivkraft. Jag är själv glad och positiv, så det gör att jag får detsamma tillbaka. Att känna att man gjort skillnad och skänkt glädje till någon, när jag går hem för dagen, då har det varit en bra dag.

Vad är särskiljande med att jobba på Aleris?

Personligen har det varit väldigt utvecklande sen jag började jobba för Aleris från att vi öppnade. Har själv aldrig varit med att få starta upp något nytt. Jag har jobbat som undersköterska i 21 år (cirka hälften privat och resten kommunalt), men aldrig känt innan att jag kan påverka och driva företaget framåt, som jag kunnat här.

Vad skulle vi kunna göra bättre på Aleris?

Har inte jobbat för Aleris så väldigt länge och inte sett så mycket av Aleris i stort, men här i Halmstad skulle vi kunna bli bättre på att jobba ännu mer över gränserna - det vill säga att ta mer hjälp av varandra på olika boenden och snappa upp bra och nya idéer. Vi är fortfarande relativt nya i Halmstad, så vi har mycket att lära av våra kollegor på andra boenden i landet.

Är det någon av våra värderingar (OPEN) som du drivs extra mycket av?

Omtanke, professionalitet och engagemang sitter i ryggmärgen med så många år bakom mig, så utmaningen är nytänkande. Det försöker jag tänka på när jag arbetar och förbättra mig på. Lyssna på idéer från våra nyutbildade undersköterskor som börjar hos oss, att ta till sig deras nya, kanske bättre, sätt att se på saker och inte ”gå på i samma gamla fotspår”. Även försöker jag hitta hur vi kan göra saker annorlunda, oavsett vad det gäller, för att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Kan du berätta något som ni gör på din arbetsplats som stämmer överens med någon av värderingarna?

Min första tanke är omtanken, om jag måste välja. Ser det dagligen hur omtänksamma alla är om våra kunder, oavsett titel. Hur de bryr sig om det lilla som stora. Det tror jag vi är allra bäst på.

Berätta om en händelse där du kände att din insats (om än så liten) gjorde stor skillnad för kunden

En dag kom jag in på vår demensenhet, med något snabbt ärende. En kund hade en orolig dag och ville komma ut från enheten. Kunden fick följa med mig en stund när jag skulle förbereda för en aktivitet. Hon fick något annat att göra och vi fick en pratstund, samtidigt som hon fick känna sig behövd och sedd. Kunden blev gladare och lugnare. Det tog inte mycket av min tid, men gjorde stor skillnad för henne.  

Till toppen av sidan