Nyheter/pressreleaser

Presskontakt

Henrik Kennedy
Mobil: 070 6827123 

Nyheter

Aleris skapar äldreboende i Kalmar
181123

Nu är det klart med ett vård- och omsorgsboende i Rifa-området i Kalmar. Under 2020 ska ett Aleris-boende med plats för 60 äldre stå klart.

Aleris fortsätter renodling och avyttrar Affärsområde Primärvård
181121

Som ett led i arbetet med att renodla sin svenska sjukvårdsverksamhet avyttrar Aleris Affärsområde Primärvård till Lideta. Förvärvet förutsätter godkännande från Konkurrensverket samt Stockholms Läns Landsting och Region Uppsala.

 

Aleris skapar boende för äldre i Näsby Park

181120

Den goda måltiden, sociala aktiviteter och utevistelse kommer att stå i fokus på Aleris äldreboende i Näsby Park i Täby.

 

Aleris etablerar boende för äldre i Spånga
181116

Under första kvartalet 2021 får Spånga ett nytt vård- och omsorgsboende med 76 lägenheter.

 

Österåker får nytt boende för äldre
181116

Aleris etablerar ett nytt vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter i Täljöviken i Österåker med planerad öppning under tredje kvartalet 2020.

 

Gymnastikförbundet tecknar avtal med Aleris Sports Medicine gällande specialistvård
181025

Aleris Specialistvård har inlett ett samarbete med Gymnastikförbundet för alla förbundets medlemmar gällande bedömning och vård vid akut skada och överbelastningar. Gymnastikförbundet är ett av landets största idrottsförbund med omkring 260 000 medlemmar i 1 100 föreningar.

 

Aleris avyttrar sin omsorgsverksamhet och blir ett renodlat sjukvårdsbolag
181016

Det har i dag träffats ett avtal som innebär att Aleris avyttrar sin omsorgsverksamhet till Ambea och därmed fokuserar helt på sjukvård. Avyttringen gäller totalt 305 verksamheter med närmare 6000 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

 

Förändringar i Aleris Specialistvård Stockholm
180912

Nu tar vi nästa steg i förändringarna inom Aleris Specialistvård i Stockholm. Målet är att skapa utrymme för satsningar på utvalda områden genom att minska inom andra. Vi ska också skapa en organisation som stärker det lokala ägarskapet.

IVO avslutar ärende angående vårdskador vid Elisabethsjukhuset
180904

Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot Aleris för betydande vårdskador i samband med höftartroskopiska operationer 

Aleris Fornuddsparken Plaza – ett nytt boende med omsorg och aktivitet
180620

I expansiva och naturnära Tyresö utanför Stockholm uppför Aleris nu Fornuddsparken Plaza, ett äldreboende med 60 platser.

Aleris storsatsar på äldre och unga i Högsbo i Göteborg
180608

Ett äldreboende i fin miljö med trygghetsskapande teknik samt stödlägenheter för unga är Aleris bidrag när Stena Fastigheter utvecklar Ekebäckshöjd i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Förändring i Aleris styrelse

180404
I syfte att lägga ytterligare fokus på sin roll inom Wallenbergstiftelserna kommer Peter Wallenberg Jr efter åtta år att avböja omval till Aleris styrelse. 

Aleris beklagar felaktiga provsvar
180321
På uppdrag av Sahlgrenska Universitetssjukhuset analyserar Aleris Medilab årligen cirka 13 000 prover som tagits inom ramen för det nationella screeningprogrammet för att upptäcka livmoderhalscancer. 

Aleris hemtjänst på GP-debatt: Alla tjänar på konkurrens
2018-01-29
Fakta visar att de äldres livskvalitet ökar när de kan välja sin hemtjänst. Det skriver Emma Swanström och Dennis Selsborg, Aleris hemtjänst, på Göteborgs-Postens debattsida.

Aleris renodlar och ökar tempot i omställningsarbete
2018-01-23
Aleris finansiella utveckling under 2017 var inte tillfredsställande. Arbetet med att förverkliga företagets strategi intensifieras nu.

Aleris kommenterar förslag om vinstbegränsning i omsorgen
2018-01-19
Regeringen och Vänsterpartiet har i dag presenterat förslag för att kraftigt begränsa möjligheterna att göra överskott inom privat driven omsorgsverksamhet. Aleris bedömning är att förslagen i praktiken gör det omöjligt att driva omsorgsföretag med sund och långsiktigt hållbar ekonomi. Detta slår exempelvis mot äldres möjligheter att välja hur de ska bo eller vilken typ av hemtjänst de ska ha. 

Motala lasarett ett av Sveriges bästa mindre sjukhus
2018-01-17
Motala lasarett är landets femte bästa mindre sjukhus, enligt tidningen Dagens Medicins årliga ranking ”Bästa sjukhuset”.

Boende klippte bandet på Aleris Salabacke Plaza
2018-01-10
Den 12 december invigdes Aleris senaste äldreboende, Aleris Salabacke Plaza i Uppsala och invigningsbandet klipptes av en av de boende. Med på plats fanns utöver boende, anhöriga och medarbetare representanter från Uppsala kommun.

Alerisläkare: Slopa begreppet fetma
2018-01-04
Begreppet fetma saknar relevans och är ett hinder mot effektiv vård. Därför föreslås nu att det tas bort och ersätts med mått som bygger på patienternas förutsättningar och hur övervikt kan behandlas effektivt.

Aleris Diagnostik förvärvar två röntgenenheter i Stockholm
2017-12-21
Enheterna finns i Handen och Järva och med förvärvet tryggas patienternas tillgång till röntgen 08.00-22.00 under årets alla dagar.

Tiohundra väljer Doktor24 för sina onlinebesök
2017-12-14
Samarbetet med Doktor24 är ett viktigt steg i Tiohundras vision ”hälsa, vård och omsorg där du är”. 

Ett steg närmare äldreboendet Aleris Dalénum Plaza
2017-12-07
Den 6 december samlades representanter från Aleris, Lidingö kommun samt fastighetsägaren Fastpartner på träningsanläggningen SATS i Dalénum på Lidingö. 

Doktor24-läkare nominerad till framtidens ledare i sjukvården
2017-12-01
Tobias Perdahl, medicinsk chef på Aleris digitala satsning Doktor24, är en av tre som kan utses till Framtidens ledare i svensk sjukvård.

Aleris specialistvård Järva avvecklas
2017-11-23
Aleris kommer 20180531 att avveckla specialistvårdsverksamheten på Järva i sydvästra Stockholm. Primärvårdsverksamheten kommer att fortsätta erbjuda nära sjukvård.

Aleris satsar inom specialistvård i Umeå
2017-11-13
Aleris uppskattade specialistvårdsverksamhet i Umeå kommer under 2018 att flytta till nya moderna lokaler och utvidgas med en mängd nya medicinska specialiteter samt inom diagnostik med en magnetkamera. I samband med flytten ändras namnet till Aleris Specialistvård Renmarkstorget.

Aleris beklagar vårdskador vid Elisabethsjukhuset i Uppsala
2017-10-31
Patienter som genomgått höftartroskopiska operationer vid inklämningssyndrom i höftleden, FAI, 2014-2016 på Elisabethsjukhuset har drabbats av onormalt många komplikationer och ett antal patienter har opererats flera gånger.

Aleris Bollnäs Specialistvård bäst på strokevård i Sverige
2017-10-23
Aleris Specialistvård Bollnäs har den bästa strokevården i landet. Sjukhuset i Bollnäs har belönats med utmärkelsen ”Årets strokeenhet 2016” av Kvalitetsregistret Riksstroke. Snabbare behandling och ett framgångsrikt teamarbete är några av förklaringarna.

Uppsala Basket väljer Aleris som medicinsk partner
2017-10-10
Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har tecknat avtal om att vara medicinsk partner till Uppsala Basket i SBL (Svenska Basketligan).

Familjehem - ett livsviktigt åtagande
2017-10-04
Många barn och ungdomar kan inte bo i sin biologiska familj. Som tur är finns det familjer som välkomnar dessa som sina egna i sitt hem. Fler familjer av denna sort behövs! Möt ett av Aleris familjehem. 

Förvärv förbättrar Aleris erbjudande inom onkologi
2017-09-07
Aleris har förvärvat den onkologiska specialistmottagningen Christinakliniken vid Sophiahemmet. Därmed stärks erbjudandet inom cancersjukvård liksom möjligheten att skapa vårdkedjor.

Ny app ska hjälpa överviktspatienter
2017-08-30
Bra stöd före och efter en överviktsoperation har stor betydelse för patientens livskvalitet och möjlighet att hålla vikten. För att förbättra stödet till dem som genomgår fetmakirurgi har medarbetare i Aleris tagit fram appen BariBuddy.

Toppklubb i innebandy tar hjälp av Aleris Elisabethsjukhuset
2017-08-24
Skador är tyvärr en del av idrotten. Men med ett nytt vårdavtal som Storvreta Innebandyklubb slutit med Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala hoppas klubben förkorta skadeperioderna.

Ökat patienttryck kräver resurstillskott till Bollnäs sjukhus 
2017-08-21
Antalet patienter som söker vård vid Bollnäs sjukhus har ökat kraftigt. I en skrivelse vänder sig Aleris nu till Region Gävleborg med krav på att den ersättning som utgår för att driva sjukhuset ska motsvara de behov som finns i befolkningen.

Digitalisering och integrerad vård i fokus för Aleris i Almedalen
2017-06-30
Hur maximerar vi nyttan av digitaliseringen och hur kan vi skapa verkligt integrerad vård och omsorg? Det är huvudfrågorna vid de seminarier under Politikerveckan i Visby som Aleris är med och arrangerar. Vi bjuder också på ett samtal mellan moderator Jan Wifstrand och Aleris koncernchef Alexander Wennergren Helm. 

Aleris förbättrar samarbete mellan primärvård och psykiatri
2017-06-26
För att vi ska kunna hjälpa patienter med psykisk ohälsa på bästa sätt behöver samarbetet mellan primärvården och specialistpsykiatrin förbättras. Aleris deltar i ett samverkansprojekt där man provar ett nytt arbetssätt för att ge patienterna en bättre vård.

Ny rehabmottagning  i Flemingsberg erbjuder hembesök 
2017-06-14
Att komma tillbaka efter en skada eller få sundare kostvanor kan vara tufft. Aleris nya rehabmottagning i Flemingsberg erbjuder den kompetens som behövs för att bli skadefri eller ändra sin livsstil. 

Aleris satsar på Politikerveckan i Järva
2017-06-09
Allas rätt till en god hälsa och karriärvägar i vård och omsorg. Det är de teman som Aleris lyfter när vi finns på plats under Politikerveckan i Järva.

Ny röntgen underlättar för patienter i Uppsala
2017-06-08
När Aleris tar över driften av Uppsala Närakut öppnas en röntgenmottagning som gör att fler patienter kan få hjälp på närakuten. Uppsala Närakut Aleris är öppen 7-23 alla dagar året runt. 

Kungligheter besöker Aleris Båthöjden Plaza
2017-05-24
Under ledning av Danmarks kronprinspar besöker en dansk handelsdelegation Sverige den 28-30 maj. En punkt på programmet är att tillsammans med Prins Daniel och äldreminister Åsa Regnér träffa äldre på Aleris Båthöjden Plaza i Nacka för att lära sig mer om modern äldreomsorg.

Aleris öppnar äldreboende på Lidingö
2017-05-24
Med plats för 55 boende öppnar Aleris i september 2018 ett äldreboende i den unika miljön på Dalénum, Lidingö.

Unik lösning när Aleris öppnar korttidsboende på Lasarettet i Motala
2017-05-16
För att minska vårdplatsbristen och bidra till en trygg patientövergång från sjukvård till omsorg startas nu Aleris Lasarettsgatans korttidsboende i Motala.

Aleris hemtjänst i Södertälje väljer att inte förlänga hemtjänstavtalet
2017-05-10
Aleris kommer att lämna över den hemtjänstverksamhet som vi drivit i Södertälje sedan 2007 till kommunen. 

Aleris kommenterar Välfärdsutredningens slutbetänkande
2017-05-09
Ilmar Reepalu har i dag överlämnat Välfärdsutredningens slutbetänkande till regeringen. Aleris VD Alexander Wennergren Helm anser att frågan i grunden handlar om synen på den svenska modellen.

Aleris kan nu erbjuda 12-stegsbehandling
2017-05-05
Aleris har förvärvat behandlingshemmet Lindalen i Forsa, Hälsingland, och kan därmed utvidga erbjudandet till att även omfatta abstinens- och 12-stegsbehandling. 

Aleris i SvD: Vården behöver lära sig om övervikt
2017-05-04
Aleris läkare Carl-Magnus Brodén och Hjörtur Gislason vid Aleris Obesitas Skåne skriver i en debattartikel i SvD att samhälle och sjukvård behöver förbättra sina kunskaper om hur övervikt fungerar. Rådet att äta mindre och röra sig mer ger inga bestående effekter för den som är överviktig sedan länge. Den enda behandling som fungerar är överviktskirurgi.

Aleris vinner i Patent- och marknadsöverdomstolen
2017-04-28
Konkurrensverket har i ett uppmärksammat ärende hävdat att Aleris och två andra företag ägnat sig åt otillåtet samarbete i samband med en upphandling 2008. Nu frias Aleris på samtliga punkter av högsta instansen Patent- och marknadsöverdomstolen.

Arbetet i vården ge elever livskunskap
2017-04-11
Sedan hösten 2016 driver Aleris ett nationellt vård- och omsorgsprogram för gymnasieelever tillsammans med Kunskapsskolan. Vi har pratat med elever som varit ute och praktiserat på några av Aleris verksamheter. 

Hälsoskola gav kvinnor i Järva ny livsglädje
2017-04-03
Under hösten var Aleris Vårdcentral Järva med och arrangerade en hälsoskola för kvinnor i Järva – en skola som gav kvinnorna både ökat självförtroende och ny livsglädje. 

Aleris Videodoktor uppmärksammas i MittMedia
2017-03-15
Aleris lanserade i fjol den digitala tjänsten Videodoktorn där patienter kan träffa läkare och sjuksköterskor via videolänk och lösa många problem utan att behöva träffas fysiskt. Nu uppmärksammar MittMedia/Hela Hälsingland Aleris digitala tjänst där man i ett reportage intervjuar ett par som haft stor hjälp och nytta av verktyget.

IK Sirius väljer Aleris som medicinsk partner
2017-03-13
Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har tecknat avtal om att vara medicinsk partner till det allsvenska fotbollslaget Sirius. 

Aleris arbetstidsmodell för hemtjänsten uppmärksammas i Kommunalarbetaren
2017-03-02
Aleris har tagit fram en modell med individuellt arbetsschema som gör det möjligt för merparten av våra medarbetare inom hemtjänsten att både arbeta heltid och måndag till fredag. Tidningen Kommunalarbetaren har gjort ett reportage med några av våra medarbetare som anser att modellen hjälpt dem med att få ihop livspusslet.

Aleris lämnar remissvar till Välfärdsutredningen
2017-02-23
Aleris vill bidra till välinformerade beslut rörande sjukvård och omsorg. Här kan du läsa Aleris remissvar till Välfärdsutredningen.

Aleris ortoped: Nya sporter ger nya skador
2017-02-20
För många sportlovsfirare stundar härliga äventyr i pister och skidbackar. För en del kan lovet tyvärr sluta i sjukvården. Aleris ortoped Erkki Venäläinen har märkt av en förändring i skadebilden med yngre åkare som ägnar sig åt sporter med större risker. Han ger samtidigt sina bästa tips så du undviker att skada dig i skidbacken. 

Sveriges Radio uppmärksammar Alerisboende för äldre med psykiska funktionshinder
2017-02-15
Det finns för få boenden för äldre som lider av psykiska funktionshinder, konstaterar en statlig utredning. Sveriges Radio rapporterar om bristen och lyfter fram Aleris profilboende i Råsunda som ett av få exempel på bra boenden för denna grupp. Här kan du höra inslaget. 

Aleris: Remissfri rehab viktig för patienters hälsa
2017-02-10
Med tydligare och stabilare spelregler för den remissfria rehabiliteringen kan vi hjälpa fler människor till ett friskare liv, skriver PO Persson, verksamhetschef Aleris rehab, m fl i ett debattinlägg som även finns publicerad i Dagens Medicin. 

Fortsatt tillväxt för Aleris 2016
2017-01-31
Aleris fortsatte att växa under 2016 och omsättningen uppgår nu till 10 miljarder kronor. Det visar Investors delårsapport som presenteras i dag. 

Ny avhandling: Bättre prognos för prostatacancerpatienter med tidig behandling
2017-01-20
Fler män som drabbas av prostatacancer kan leva längre om man sätter in botande behandling på ett tidigare stadium än idag. Det visar en ny avhandling som Aleris urolog Rami Klaff skrivit där han bland annat studerat levnadslängden hos män med lågrisk-prostatacancer. 

Två Alerissjukhus bland Sveriges bästa
2017-01-18
Lasarettet i Motala och Bollnäs sjukhus tillhör Sveriges bästa sjukhus. Det visar tidningen Dagens Medicins årliga rankning ”Bästa sjukhuset”. 

Nyheter 2016

2016-12-19 En majoritet svenskar stöder privat vård

2016-12-16 Högt betyg för Aleris i Motala

2016-12-15 Aleris bidrar till professur på Handelshögskolan

2016-12-02 Aleris uppmärksammar Nobelveckan

2016-11-08 Aleris kommenterar välfärdsutredningen

2016-10-19 Fortsatt tillväxt men minskad vinst under kvartal tre

2016-09-15 Nytt samarbete ska ge äldre ökad trygghet

2016-09-14 Aleris – Sveriges karriärföretag inom vård och omsorg

2016-08-26 Rickard Gustafson ny ordförande i Aleris styrelse

2016-08-25 Första spadtaget för nytt äldreboende i Sundbyberg

2016-08-17 Ny koncernchef i Aleris – pressmeddelande Investor

2016-07-19 Fortsatt god utveckling för Aleris under kvartal 2

2016-06-29 Aleris får fortsatt förtroende att driva Bollnäs sjukhus

2016-06-13 Aleris förvärvar Curato – Norges största radiologiföretag

2016-06-03 Aleris ökar satsningen på forskning och utveckling

2016-05-31 Aleris avvecklar vårdcentral i Tungelsta

2016-05-25 Nytt äldreboende ska ge spännande möten

2016-05-19 Aleris vårdcentraler i Norrköping övergår i Helsas regi 

2016-04-21 Fortsatt god tillväxt för Aleris

2016-03-23 Aleris i topp när Sveriges bästa sjukhus rankas

2016-03-10 Förvärv i Danmark förbättrar Aleris erbjudande

2016-03-08 Liselott Kilaas på plats 19 i VA-ranking

2016-03-04 Aleris kjøper Arena Helseinnovasjon (Caretech AS)

 2016-02-18 Aleris servar landsting med mobil MR-kamera

2016-02-17 Aleris hjärtsjukvård i Bollnäs bland landets bästa 
 

2016-02-10 Alers ögonkliniker i Skåne öppna som vanligt 
 

2016-02-05 Aleris öppnar boende för äldre med psykisk funktionsnedsättning i Råsunda

2016-01-28 Bra resultat för Aleris 2015

2016-01-27 Förändringar i ledningen för Aleris Omsorg

Nyheter 2015

2015-12-23 Aleris har beslutat att överklaga tingsrättens dom
2015-12-18 Tingsrätten går på Konkurrensverkets linje
2015-12-18Aleris öppnar ögonklinik i Ystad
2015-11-10 Kvalitet avgörande när Bodens kommun väljer Aleris
2015-11-05 Aleris medverkar vid Kvalitetsmässan i Göteborg
2015-10-23 Stabil utveckling för Aleris kvartal 3
2015-10-20 Ny ekonomi- och finansdirektör till Aleriskoncernen
2015-10-15 Aleris interna utredning kring oskuldskontroller klar
2015-10-06Aleris vidtar åtgärder mot oskuldskontroller
2015-10-04 Aleris kommenterar medierapportering angående ensamkommande unga flyktingar
2015-09-30 Aleris kommenterar SvD:s artikel (30/9) om utslussningsboende inom Aleris
2015-09-15 Brand i Aleris boende för ensamkommande ungdomar i Boden
2015-09-09 Aleris ska öppna äldreboende i Botkyrka
2015-09-04 Aleris stödjer hjälpen till flyktingarna
2015-09-01 Aleris förvärvar Teres
2015-08-20 Två nya ledamöter till Aleris styrelse
2015-07-16 Stark tillväxt för Aleris under andra kvartalet
2015-06-08 Aleris Specialistvård Bollnäs öppnar ögonverksamhet
2015-06-01 Odinslunds äldreboende tilldelas kvalitetspris
2015-05-26 Aleris laboratorieverksamhet fyller 40 år
2015-05-20 Aleris fysioterapeuter ger råd till landets fotbollsspelare
2015-04-21 Starkt första kvartal för Aleris
2015-04-02 Marie Wickman Chantereau ny chef för Aleris Specialistvård Stockholm
2015-03-26 Invigning av Aleris Halmstad Plaza
2015-02-24 Aleris förvärvar Teres Medical Group
2015-01-14 Framskjutna placeringar för Aleris i "Bästa sjukhuset 2014"

Nyheter 2014

2014-12-19 Filippa Reinfeldt till Aleris koncernledning
2014-12-01 Barncentrum växer och breddar utbudet
2014-11-27 Aleris förvärvar Team Vårdpilen
2014-11-26 Tragisk olycka i nödutgång
2014-11-26 Ortopedin i Motala i topp i nationell patientenkät
2014-11-25 Aleris växer inom ögon Skåne
2014-11-24 Kvalitetspris till Aleris
2014-11-21 Felaktiga uppgifter om Aleris Båthöjden Plaza
2014-11- 20 Annie Lööf besöker Aleris Specialistvård Bollnäs
2014-11-07 Aleris kommenterar konflikt med Syndikalisterna
2014-10-22 God tillväxt och förbättrad lönsamhet för Aleris under kvartal tre
2014-10-17 Aleris Specialistvård Motala får förlängt uppdrag
2014-10-01 Aleris in i vårdval mot långvarig smärta och utmattning
2014-09-26 Aleris lämnar hemvården i Uppsala
2014-09-22 Odinslunds äldreboende i topp i kommunal kvalitetsmätning
2014-09-10 Aleris stödjer Röda Korsets kamp mot ebola
2014-07-10 Wallenbergstiftelserna största privata forskningsfinansiären
2014-06-19 Aleris visar bredden i Almedalen
2014-05-22  Aleris inviger MR-enhet i Värmland
2014-04-30 Johannes hemtjänst blir en del av Aleris
2014-04-28 Aleris forskningsfond delar ut 2,5 miljoner kronor
2014-04-22 Aleris Vårdcentral Ingrid Marie avvecklas
2014-03-20 "Vi gör skillnad"
2014-03-14 Lars Idermark föreslås som ny styrelseordförande i Aleris
2014-03-05 Liselott Kilaas mäktigaste kvinnan i den privatdrivna välfärden
2014-02-04 Ägartillskott möjliggör långsiktig satsning på kvalitet i vård och omsorg
2014-01-22 Aleris Specialistvård Bollnäs bland de tre bästa
2014-01-13 Aleris lanserar ny identitet och ny webbplats

Nyheter 2013

2013-11-22 Första spadtaget för Halmstad Plaza
2013-11-21 Nomineras till pris för autismprojekt
2013-10-23 Priser till Aleris äldreomsorg i Solna
2013-09-26 Aleris kraftsamlar och tillsätter Sverigechef
2013-09-23 Aleris välkomnar plattform för ökad kvalitet och öppenhet
2013-09-05 Aleris förvärvar specialistmottagning i Göteborg
2013-06-11 Liselott Kilaas ny koncernchef för Aleris
2013-05-24 Aleris Obesitas Skåne prisas för sitt kvalitetsarbete
2013-05-22 Pris för autismprojekt

Till toppen av sidan