Aleris Videodoktor uppmärksammas i MittMedia

Aleris lanserade i fjol den digitala tjänsten Videodoktorn där patienter kan träffa läkare och sjuksköterskor via videolänk och lösa många problem utan att behöva träffas fysiskt. Nu uppmärksammar MittMedia/Hela Hälsingland Aleris digitala tjänst där man i ett reportage intervjuar ett par som haft stor hjälp och nytta av verktyget.

Den digitala tekniken har gjort det möjligt för allt fler att få hjälp av vården via nätet. Med de lösningar som digitaliseringen erbjuder kan vi idag förbättra tillvaron för patienter och äldre på ett helt annat sätt än tidigare och hjälpa dem till ett friskare liv.

I Bollnäs har vi testat ett nytt sätt att låta patienter komma i kontakt med vården utan att behöva uppsöka den fysiskt på plats. Tjänsten heter Videodoktorn som är ett led i Aleris digitaliseringsarbete. Linda och Erik Beijer har varit först ut att testa Videodoktorn och berättar i Hela Hälsingland om vilken stor nytta och hjälp de har haft av tjänsten. För dem har verktyget hjälpt till att få ihop vardagspusslet.

-Det här är ett mycket smidigt sätt att hålla kontakt. Speciellt för en småbarnsfamilj, eftersom man slipper packa in familjen i bilen och åka dit i onödan. Alla resor som kan undvikas genom det här är en bonus, säger Erik Beijer som kommer att fortsätta att använda tjänsten när testprojektet är över.

Aleris projektledare Anki Göras-Stenberg berättar att Videodoktorn ska uppfattas som komplement till den vanliga vården och är inte tänkt att ersätta de vanliga läkarbesöken.

– Det här ska göra det enklare för patienterna. Att minimera besöken på plats gör det smidigare för patienterna. Men det kan också minimera smittspridning genom att färre behöver sitta i ett väntrum med andra potentiellt sjuka patienter, säger hon.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris +46 706 827123

Till toppen av sidan