Aleris arbetstidsmodell för hemtjänsten uppmärksammas i Kommunalarbetaren

Aleris har tagit fram en modell med individuellt arbetsschema som gör det möjligt för den stora merparten av våra medarbetare inom hemtjänsten att både arbeta heltid och måndag till fredag. Tidningen Kommunalarbetaren uppmärksammar Aleris modell i ett reportage som visar hur den hjälpt våra medarbetare att få ihop livspusslet.

Undersköterskan Karolina Olsson började på Aleris hemtjänst efter 19 år i kommunal äldreomsorg. På Aleris kunde hon för första gången både arbeta heltid och vara ledig på kvällar och helger. Hon berättar att det är en stor förändring som har skapat en ro hos henne. Nu kan hon vara hemma med sina barn på kvällarna och slipper ha panik över att fixa barnvakt när hon ska iväg och jobba.

Samtidigt ger modellen bättre möjligheter att ge våra äldre en vård som är anpassad efter deras behov. Aleris affärsområdeschef Dennis Selsborg har märkt av att Aleris blir en mer attraktiv arbetsgivare med den här modellen och att inte fler vårdgivare erbjuder heltidstjänster tror han till stor del beror på gammal vana.

-Det finns en bild av att man inte kan jobba heltid inom vård och omsorg och att man måste jobba obekväm arbetstid och delade turer. Man har inte ifrågasatt det. Många tror att det blir dyrare, men det är faktiskt mer lönsamt, säger Dennis Selsborg.

Här kan du läsa hela reportaget i Kommunalarbetaren

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, +46 706 82 71 23

Till toppen av sidan