Aleris etablerar center för Sports Medicine på Sabbatsberg

Ett snabbt omhändertagande och expertteam som arbetar nära patienterna. Så ska Aleris Sports Medicine vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm utveckla vården för patienter med idrottsskador.

För den som drabbas av idrottsskador kan det ibland vara svårt att få hjälp i primärvården eller i akutsjukvården. Följden kan då bli ökat lidande, längre rehabilitering och onödigt långa sjukskrivningar eller frånvaro från idrotten. För att förbättra vården kommer Aleris Sports Medicine därför att:

  • Erbjuda vård av knä eller fotled inom 36 timmar. Vid det första besöket får patienten träffa läkare och erbjuds även röntgenundersökning om det behövs. På så sätt kan diagnos ställas redan då och patienten slipper att komma en extra gång för att röntgas. 
  • Arbeta i sammanhållna vårdkedjor där våra erfarna fysioterapeuter och läkare som är specialiserade på idrotts- och motionsrelaterade skador arbetar i team för att tryggt hjälpa patienten tillbaka från skadan.

- Vi vet av erfarenhet att primärvården och akutsjukvården ibland har svårt att ge motionärer och idrottare rätt hjälp och att patienterna är i behov av ett samlat omhändertagande av specialister som har god tillgång till röntgen. Patienter kommer att kunna komma till oss direkt eller via primärvården, säger Lotta Willberg, specialistansvarig läkare vid ortopedienheten under vilken Aleris Sports Medicine vilar, Med Dr. idrottsmedicin och specialist i ortopedi/artroskopisk kirurgi.

Ett flertal av läkarna och fysioterapeuterna vid Sports Medicine har arbetat med elitidrottare bland annat inom utförsåkning, ishockey, tennis och fotboll. Lotta Willberg har varit OS-läkare och opererat ett antal av Sveriges främsta idrottare.

- Vårt mål på Sports Medicine är att ge alla patienter ett sammanhållet omhändertagande där vi så snabbt som möjligt ställer en korrekt diagnos, behandlar och arbetar med rehab och uppföljning. Som patient har man ungefär samma behov av en vård som bygger på att ett team av specialister som samarbetar oavsett om man är en 12-årig tjej som skadat sig på fotbollsplanen hemmavid eller om man är olympier, säger Lotta Willberg.

På Sports Medicine kommer man att behandla bland annat korsbandsskada, ledbandsskada, meniskskada och broskskada (ej artrosknän), vrickad och skadad fotled, knäsmärta, överbelastningsskador i hälsena (tendinos) och knäskålssena (hopparknä), akuta muskelskador, axelskador, instabila axlar, höftled (ej artros), armbågsskador och hamstringsskador.

Aleris Sports Medicine vilar under Aleris ortopedienhet, som ingår i vårdval ortopedi via Stockholms läns landsting. Detta innebär att normal patientavgift och frikort gäller. Även patienter med privat sjukvårdsförsäkring och som betalar själva kan komma till Sports Medicine.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123

 

Till toppen av sidan