Aleris forskningsfond delar ut 2,5 miljoner kronor

Intresset för att få del av Aleris forsknings- och utvecklingsfond har varit stort. Nu står det klart att 16 forskningsprojekt får dela på 2,5 miljoner kronor.

2014-04-28

Det var i juni 2013 som Aleris inrättade forskningsfonden, som från 2013 till och med 2016 kommer att dela ut sammanlagt 10 miljoner kronor. Fonden ska stödja patientnära klinisk forskning, utveckling och kvalitetsprojekt som leder till nytänkande och kompetensutveckling. Målsättningen är att de initiativ som får del av pengarna ska ge patienter, klienter och boende inom Aleris ett friskare liv.

– Antalet ansökningar har varit imponerande stort, liksom nivån på dem. Detta visar vilket engagemang som finns inom Aleris kring forskning och utveckling. Jag kommer med spänning att följa de olika initiativen för att se hur de omsätts i metoder och arbetssätt som kommer till nytta för våra patienter och brukare, säger Liselott Kilaas, koncernchef Aleris.

De 16 forsknings- och utvecklingsprojekt som får del av fonden 2013 återfinns i Sverige, Norge och Danmark och inom skilda delar av Aleris verksamhet.

För ytterligare information kontakta:

Bent Wulff Jakobsen, medicinsk direktör Aleris, +45 20817476
Henrik Kennedy, pressansvarig Aleris, +46 706827123

Fakta Aleris forsknings- och utvecklingsfond

Aleris forsknings- och utvecklingsfond kan bevilja anslag för vetenskaplig klinisk forskning, kvalitetsprojekt samt deltagande i konferenser eller studieresor. Forsknings- eller utvecklingsprojektet måste beröra patienter eller brukare inom Aleris. Däremot kan projekten drivas tillsammans med personer som inte är anställda vid Aleris. Detta under förutsättning att minst en person i projektet är medarbetare inom Aleris. Fonden delar ut sammanlagt 10 miljoner kronor 2013-2016.

Till toppen av sidan