Aleris förvärvar Teres Medical Group

Aleris har tecknat avtal om att förvärva sjukvårdsföretaget Teres Medical Group och stärker därmed sin position som det ledande privata vård- och omsorgsföretaget i Skandinavien.

Teres har 17 kirurgiska kliniker och privata sjukhus i Norge, Sverige och Danmark. Genom förvärvet av Teres tillförs Aleris erfarenhet och kompetens och ett bredare utbud med hög kvalitet inom olika kirurgiska tjänster i Skandinavien.

Sjukvårds- och omsorgstjänsterna i Skandinavien är bland de bästa i världen. Samarbete och nytänkande är oerhört viktigt för att kunna ge patienterna hög kvalitet och god service samtidigt som man måste få ut större effekt av de samlade resurserna inom sjukvård och omsorg. Det gäller såväl i det privata som i det offentliga. Aleris och Teres kommer tillsammans att kunna stärka och utveckla sjukvårdstjänsterna i de tre länderna.

- Teres medarbetare är erkända inom sina specialiteter och vi ser med tillförsikt fram emot att få med dem i laget, säger Liselott Kilaas, koncernchef Aleris.

Aleris och Teres vill tillsammans arbeta vidare med att vara en flexibel samarbetspartner för offentliga aktörer och bidra med innovation, investeringar och högkvalitativ vård inom våra nuvarande och framtida områden.

- Både Teres och Aleris har fokus på kvalitet och professionalitet och gemensamt kommer vi att kunna skapa ännu bättre och mer högkvalitativ vård för våra patienter. Vi är idag två etablerade aktörer inom specialistvård i Skandinavien. Vi ser fram emot att bli en del av Aleris och fortsätta detta arbete vidare, säger Åse Aulie Michelet, koncernchef för Teres.

Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter.

Steenstrup Stordrange DA har varit juridisk rådgivare för Aleris i samband med transaktionen. ABG Sundal Collier och Advokatfirmaet Schjødt har varit finansiell och juridisk rådgivare för Teres Medical Group.

 

För mer information:

Liselott Kilaas, Koncernchef Aleris +47 400 02 510
Karin Kaloczy, Divisionschef Sjukvård Aleris, +46 705 52 40 26
Åse Aulie Michelet, Koncernchef Teres +47 909 15 587
Henrik Lisæth, FSN Capital, Styreleder Teres Medical Group AS +47 924 24 302

 

Om Teres

Teres Medical Group har 17 kliniker och privata sjukhus i Sverige, Norge och Danmark. Teres är idag den största aktören inom kosmetisk plastikkirurgi i Skandinavien. Med sina erfarna medarbetare erbjuder Teres högkvalitativa tjänster inom plastikkirurgi, ortopedi, neurokirurgi, öron-näsa-hals samt allmän- och gastrokirurgi.

Teres Medical Group etablerades 2007. De ägs av norska FSN Capital Partners tillsammans med ett antal minoritetsägare. År 2014 omsatte Teres cirka MSEK 560 och hade närmare 300 medarbetare.

Läs mer på www.teres.no.

Till toppen av sidan