Aleris förvärvar Teres

Aleris köper sjukvårdföretaget Teres Medical Group och stärker därmed sin position som det ledande vård- och omsorgsföretaget i Skandinavien.

- Detta är en bra dag för Aleris och för våra patienter. Teres och Aleris går samman med målet att bidra till att vården och omsorgen stärks i alla våra tre länder. Köpet av Teres innebär en fokusering av erfarenhet och kompetens och våra patienter får nu tillgång till ett breddat utbud av hög kvalitet inom olika kirurgiska specialiteter, säger Liselott Kilaas, koncernchef för Aleris.

Aleris förvärvar 15 av de 17 kliniker och sjukhus som Teres driver i Norge, Danmark och Sverige. Tre av klinikerna finns i Umeå, Stockholm och Malmö. Förvärvet innebär att Aleris tillförs erfarenhet och kompetens samt ett breddat utbud med hög kvalitet inom kirurgi.

- För Aleris i Sverige är det viktigt att öka närvaron i Malmö, Stockholm och i Umeå. Detta är expansiva och dynamiska städer där vi ser en potential att växa, och där vi kan samordna oss med befintliga verksamheter för att kunna utveckla vårdkedjor som kommer att ge en mer sammanhållen vård för våra patienter, säger Karin Kaloczy, VD Aleris Sjukvård i Sverige.

- Både Teres och Aleris är kända för sitt patientfokus, sin goda kvalitet och sin förmåga till innovation. Vi inom Aleris ser fram emot att få hälsa Teres duktiga medarbetare välkomna i vårt företag, säger Karin Kaloczy.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Kaloczy, VD Aleris Sjukvård i Sverige, +46 70 552 40 26
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, +46 70 682 71 23

Om Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande vård- och omsorgsföretag och bedriver verksamhet på 350 platser i Skandinavien. Verksamheten har en stor bredd och finns inom specialistvård, diagnostik, primärvård, stödboende och äldreomsorg. Företaget har cirka 9 000 medarbetare och omsatte 2014 7,5 miljarder SEK. Aleris grundades 2005 och ägs sedan 2010 av Investor.

Om Teres

Teres bedriver kirurgisk verksamhet vid 17 kliniker och sjukhus i Norge, Danmark och Sverige inom områdena plastikkirurgi, ortopedi, neurokirurgi, öron-näsa-hals samt allmän och gastrokirurgi. Företaget är den största aktören inom kosmetisk plastikkirurgi i Skandinavien, har cirka 300 medarbetare och omsatte 2014 530 miljoner kronor.

Till toppen av sidan