Aleris förvärvar specialistmottagning i Göteborg

Specialistmottagningen Cardcon blir nu en del av Aleris. Därmed stärker Aleris sin position inom specialistsjukvården i Göteborg.

– Jag är jätteglad över att Cardcon nu är en del av Aleris och att vi fortsätter att växa inom specialistvården i Göteborg. Verksamheten har ett tydligt kvalitetstänkande med fokus på patienten, säger Karin Kaloczy, chef för Aleris Division Diagnostik och Primärvård.

Ambition att växa

Cardcons mottagning ligger i centrala Göteborg. Verksamheten omfattar förebyggande hälsovård samt mottagningsverksamhet inom kardiologi och allmänmedicin. Cardcon har också en tydlig ambition att växa inom andra specialiteter. Mottagningen riktar sig främst till företag och försäkringsbolag men även till privatbetalande patienter/kunder.

Ökad trygghet

Organisatoriskt kommer Cardcon att tillhöra Aleris Division Diagnostik och Primärvård och bli en del av affärsområde Västra Götaland som, förutom Cardcon, även består av Aleris specialistmottagning vid Axesshuset och Aleris Röntgen Annedal.

– Med Aleris får Cardcon en ökad trygghet och möjlighet att bli en del av en stor hälso- och sjukvårdskoncern med långsiktiga ägare i ryggen. Vi är övertygade om Cardcon kommer att bidra med sin kunskap till att utveckla privat- och försäkringsmarknaden inom Aleris, säger Christer Johansson tidigare ägare till Cardcon.

Om Cardcon

Cardcon startades för 25 år sedan och har sedan dess vuxit inom främst förebyggande hälsovård, som hälsokontroller. Vid mottagningen utförs bland annat arbets-EKG, hjärtultraljud samt 24 timmars-EKG. I samarbete med andra specialister utförs också en fördjupad hälsoundersökning som bland annat innebär att kroppens olika organ screenas. I dag arbetar en verksamhetschef, tre läkare, fyra sjuksköterskor och en vårdadministratör på Cardcon.

Till toppen av sidan