Aleris inviger MR-enhet i Värmland

I dag inviger Aleris en ny magnetkameraenhet i Karlstad. Kameran är av en vidare modell, vilket ökar komforten för patienterna.

2014-05-22

En MR-kamera kan ta bilder av i stort sett alla kroppens organ och används bland annat för undersökning av huvudet vid misstänkt hjärntumör, blodpropp i hjärnan samt av ryggraden för tumör eller diskbråck. MR är också effektivt för att undersöka armar och ben vid exempelvis senskador, muskelbristningar och meniskskador. Mycket av den information som man får med magnetkameraundersökningar framkommer inte med andra metoder. MR bygger på magnetfält och radiovågor, vilket gör att den kan användas utan att patienten exponeras för strålning.

Aleris Röntgen Karlstad finns på Löfbergs Arena i anslutning till Klarälvsklinken, som bland annat bedriver ortopedi och rehab på uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet, Svenska längdlandslaget och Färjestads BK. Aleris MR-kamera i Karlstad har en vidare tunneldiameter än en traditionell kamera. På så sätt minskas olägenheten för patienter som upplever obehag av att vistas i trånga utrymmen.

– Efterfrågan på MR har vuxit snabbt under de senaste åren, eftersom det är en effektiv och säker metod. Inom Aleris är vi glada att nu kunna öka tillgängligheten till magnetkameraundersökningar i Värmland, säger Lars Ahlander, affärsområdeschef Aleris Röntgen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Ahlander, affärsområdeschef Aleris Röntgen, 070-461 00 21
Henrik Kennedy, pressansvarig Aleris, 070-682 71 23

Till toppen av sidan