Aleris kan nu erbjuda 12-stegsbehandling

Aleris har förvärvat behandlingshemmet Lindalen i Forsa, Hälsingland, och kan därmed utvidga erbjudandet till att även omfatta abstinens- och 12-stegsbehandling.

Lindalen är ett behandlingshem för människor med alkohol eller andra drogproblem, beläget strax utanför Hudiksvall i Forsa, Hälsingland. Behandlingen bygger på AA/NA:s 12-stegsprogram, den så kallade Minnesota-modellen. Verksamheten har totalt 62 platser fördelade på fem enheter. En av enheterna erbjuder abstinensbehandling, två enheter (en för män och en för kvinnor) erbjuder primärbehandling och två enheter (en för män och en för kvinnor) erbjuder förlängd behandling.

På Aleris verksamheter inom Stöd och boende har det hittills inte funnits någon enhet som erbjuder abstinens- och 12-stegsbehandling för klienter som är i, eller har återfallit i aktivt missbruk.

-Genom att Lindalen blir en del av Aleris kan vi nu erbjuda de kommuner som anlitar oss ett mer heltäckande erbjudande. Vi ser också att vi kan hjälpa våra klienter på ett mer effektivt sätt genom att bredda vår verksamhet. Lindalen är en välfungerande och känd verksamhet med gott rykte. Det känns mycket bra att nu ha möjligheten att kunna erbjuda abstinens- och 12-stegsbehandling även inom Aleris, säger Magnus Andersson, affärsområdeschef Aleris Stöd och boende.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris Sverige, 0706-827123

Till toppen av sidan