Aleris ögonkliniker i Skåne öppna som vanligt

Aleris driver fem ögonkliniker i Region Skåne och utför idag hälften av alla grå starroperationer i länet. När politikerna beslutade att sänka ersättningen med upp till 33 procent valde Aleris att säga upp vårdavtalet. Detta påverkar dock inte verksamheten i nuläget och klinikerna kommer att vara öppna som vanligt under hela 2016.

Utöver den sänkta ersättningsnivån är Aleris kritiskt mot att inte ha fått möjlighet att diskutera de nya villkoren innan beslutet togs.

- Bristen på dialog och att vi inte fått ta del av några siffror, som visar på en seriös beräkning och bedömning, gör att vi inte får tid att anpassa oss till de nya villkoren och därför måste vi säga upp avtalet, förklarar Per Nyman, affärsområdeschef för Aleris Specialistvård övriga Sverige.

Aleris ögonkliniker i Skåne har halverat regionens kostnader för grå starroperationer samtidigt som vårdkön nästan är borta. Och när regionens egen ögonklinik inte längre gick att driva så öppnade Aleris nyligen en egen klinik, Aleris Ögonklinik Ystad.

Uppsägningen innebär dock inte att Aleris ögonkliniker i Kristianstad, Ystad, Ängelholm, Helsingborg och Malmö stänger, utan verksamheterna fungerar som vanligt.

- Vår ambition är självklart inte att stänga, vi vill hjälpa patienter som lider av grå starr. Men för att kunna fortsätta bedriva en högkvalitativ verksamhet och ge god vård, måste vi få en skälig ersättning, säger Per Nyman.

För ytterligare kommentarer, vänligen kontakta:

Per Nyman, Affärsområdeschef Aleris Specialistvård, + 46 70 828 01 71
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, + 46 70 682 71 23 

Till toppen av sidan