Aleris öppnar boende för äldre med psykisk funktionsnedsättning i Råsunda

För att ta hand om den växande gruppen äldre som lider av psykisk ohälsa öppnar Aleris Råsunda i Solna. Aleris Råsunda består av 62 ljusa och moderna lägenheter och nu i februari flyttar de första in

Enligt Socialstyrelsen lider idag cirka 20 procent av alla äldre personer av psykisk ohälsa. Inom en snar framtid är 25 procent av alla svenskar 65 år och äldre, vilket gör psykisk ohälsa till en av våra största folksjukdomar.

Fokus för Aleris Råsunda ligger därför på återhämtning. En process varje individ måste göra på egen hand, men med ett professionellt stöd som kan hjälpa mycket.

- Genom Aleris Råsunda vill vi återföra frihet, ansvar och initiativ till den som lider av psykisk ohälsa. Och med en hög bemanning på boendet är det möjligt för oss att anpassa stöd och aktiviteter efter varje individs önskemål och förutsättningar, säger Per Johansson, verksamhetsutvecklare vid Aleris Omsorg.

Sport och hälsa för ett aktivt liv

Samtliga av Aleris egna äldreboenden har tydliga teman som genomsyrar verksamheten och påverkar inredning och miljö. Området Råsunda i Solna har en lång tradition av idrott och det har bidragit till att Aleris Råsunda har sport och hälsa som tema för boendet.

- Genom aktivitet vill vi bidra till god hälsa och välmående för varje enskild individ, berättar Per Johansson.

Frächa lägenheter med ett centralt läge

De nybyggda och fräscha lägenheterna på Aleris Råsunda är mellan 28-33 kvadratmeter. I varje lägenhet finns en köksdel med kylskåp samt TV och säng. I anslutning till lägenheterna finns allrum och ett gemensamt kök som inbjuder till samvaro.

Det centrala läget medför stora fördelar, bland annat är det nära till båda apotek och affär och området har goda transportmöjligheter.

- Kontakten med anhöriga är viktig för de boende och närheten till kollektivtrafik underlättar för deras anhöriga att komma på besök, avslutar Per Johansson.

Läs gärna mer om Aleris Råsunda


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Johansson, verksamhetsutvecklare Aleris Omsorg +46 706 20 71 95
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, tfn +46 706 82 71 23

Till toppen av sidan