Aleris öppnar ögonklinik i Ystad

För att öka tillgängligheten till gråstarroperationer i Skåne öppnar Aleris nu en ögonklinik i Ystad.

Sedan Ystads lasarett tidigare i år upphörde med att operera gråstarr har patienter tvingats resa för att få behandlingen. För äldre människor med försämrad syn kan detta vara ett hinder. Aleris har nu öppnat en ögonklinik i Ystad, där cirka 30 patienter i veckan inledningsvis kommer att opereras för gråstarr.

- Med etableringen i Ystad kan vi på allvar säga att vi täcker in hela Skåne. Förutom trygghet och högsta kvalitet är närhet viktigt för de patienter som är äldre. Vi har mycket skickliga team som gör ett stort antal gråstarroperationer, säger Ida Ankar, verksamhetschef för Aleris Ögon i Skåne.

Aleris Ögon är en del av Aleris Specialistvård. Aleris bedriver ögonsjukvård i Bollnäs, Stockholm, Ängelholm, Kristianstad, Helsingborg, Malmö och Ystad.

Om operationer för gråstarr

Det utförs årligen ungefär 100 000 gråstarroperationer i Sverige, främst på äldre personer. Vid en gråstarrsoperation byter man ut den grumlade linsen och ersätter den med en konstgjord lins som får sitta kvar hela livet. Operationen tar ca 10-15 minuter och man opererar ett öga i taget, vanligen det sämsta ögat först. Den operationsmetod som används vid gråstarr kallas för fako och är både säker och väl beprövad.

För ytterligare information, kontakta:

Ida Ankar, verksamhetschef Aleris Specialistvård Ögon Skåne, tfn:+ 46 768 91 31 06
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, tfn + 46 706 82 71 23

Till toppen av sidan