Aleris ska öppna äldreboende i Botkyrka

I går, den 8 september, togs första spadtaget för ett nytt äldreboende i friluftsstaden Riksten i Botkyrka med plats för 54 äldre.

Boendet blir ytterligare ett i Aleris Plaza-familjen, vilket innebär att det kommer att finnas en samlingspunkt i centrum av byggnaden i form av en ljus öppen plats - ett plaza. Här finns gott om utrymme för gemensamma aktiviteter för både kropp och själ.

Som alla Aleris boenden kommer Aleris Riksten Plaza, som beräknas stå klart för inflyttning hösten/vintern 2016, att ha ett tema som genomsyrar omvårdnad, kost och aktiviteter. I Riksten ska temat vara natur, vilket innebär att det kommer att finnas en vacker trädgård med frukt- och bärodlingar, naturstig och grillplats. Allt för att inspirera till aktiviteter och göra det möjligt att komplettera matsedeln med närodlat.

- Friluftsstaden Riksten ska vara en levande stadsdel för hela livet, med en blandning av olika boendeformer och arbetsplatser. Då passar ett äldreboende, som både är en viktig arbetsplats och en efterfrågad verksamhet, väldigt bra in. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Aleris under planeringsarbetet, säger Katarina Berggren (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

- Kommunen har visat en tydlig och långsiktig ambition med att ge sina äldre trygghet och boende av bästa klass. Därför ser vi inom Aleris verkligen fram emot att få slå upp portarna i Riksten. Jag ser också Botkyrka kommun som en avspegling av det Sverige som vi vill ha, med allt från storstadskänsla till vita knutar och vacker natur. Här finns en dynamik och en vilja som gör att alla kan känna sig välkomna och sedda, oavsett ålder och bakgrund, säger Anne-Marie Svensson, VD för Aleris Omsorg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne-Marie Svensson, VD Aleris Omsorg, 070-168 49 24
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 070-682 71 23

Till toppen av sidan