Aleris skapar äldreboende i Sigtunas nya gröna stadsdel

Samvaro, trygghet och den goda måltidsstunden står i fokus när Aleris nu skapar det moderna äldreboendet Aleris Silvertorget Plaza.

Aleris Silvertorget Plaza i Sigtuna

Sigtuna stadsängar ska bli Sveriges mest hållbara stadsdel. Här kommer radhus och villor att samsas med flerbostadshus, torg och gränder. För uppvärmningen sörjer solfångare och bergvärme, medan de kullerstenslagda gatorna kommer att ge en atmosfär av det gamla Sigtuna. Förutom restauranger, förskolor och butiker kommer här också att finnas plats för äldreboendet Aleris Silvertorget Plaza. Här ska 60 äldre ha sina hem i de fräscha och moderna lägenheterna. Inriktningen kommer både att vara mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen och mot dem som lever med en demenssjukdom.   

- Vi i Aleris är oerhört stolta över att få vara med och bidra till att ge de äldre den fina och trygga plats de så väl förtjänar i Sigtuna stadsängar. Här kommer de att ha nära till allt och kan vara en del av det som händer i området, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef för Aleris äldreboenden i Sverige.

Aleris Silvertorget Plaza kommer att ha eget tillagningskök och en kringbyggd trädgård för odling och trevlig samvaro. 

- Vi vet hur viktiga måltiderna är för våra äldre, både för trevnaden och för att man ska få i sig det man behöver. Vi vet också att möjligheten att enkelt och tryggt få komma ut i friska luften ger massor av glädje för de allra flesta. Det är bara två av de saker som vi tagit fasta på när vi utformat Aleris Silvertorget Plaza, säger Kristin Ahne.

Aleris Silvertorget Plaza beräknas kunna hälsa de första äldre välkomna i oktober 2019. I utvecklingen av Aleris Silvertorget Plaza samarbetar Aleris med Vectura fastigheter. Precis som Aleris ägs Vectura fastigheter av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vectura fastigheter utvecklar, förvaltar och äger ett flertal vård- och omsorgsboenden och har ett nära samarbete med Aleris.

Aleris arbete med demens

Ett stort antal medarbetare inom Aleris har specialistkompetens inom demens. Ett antal verksamheter fungerar som Kunskapscenter Demens. Detta är verksamheter med specialkompetens kring demens som fungerar som partners till forskare inom demensområdet. Tanken är att skapa en brygga mellan forskning och praktik där lärandet sker i den praktiska verkligheten. Därmed bidrar våra medarbetare till att forskningen kommer till nytta och utvecklas i de demenssjukas vardag.

Aleris vård- och omsorgsfilosofi

Aleris vårdfilosofi innebär att vi gör skillnad genom att i varje möte ge varje människa vården, omsorgen och viljan till ett bättre och friskare liv. En del i detta innebär att se det friska - för ingen människa är bara sjuk och ingen är bara gammal. Att se och använda det friska är ofta lika viktigt som vår kunskap om det sjuka. Vårt mål är alltid att ge varje människa högsta möjliga livskvalitet efter sina förutsättningar, värderingar och intressen. Ska vi lyckas måste vi söka och finna det friska. Ibland hittar vi det i kroppen, ibland i själen och ibland hos anhöriga och vänner.

För ytterligare information, vänligen kontakta Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123 eller läs mer på Aleris Silvertorget Plazas webbsida

Till toppen av sidan