Aleris stödjer hjälpen till flyktingarna

Aleris har beslutat att donera totalt 200 000 kronor (SEK) till Röda Korset och Rädda Barnen för att lindra lidandet för den stora grupp människor som nu är på flykt från sina hem.

Aleris ledning har i dag, fredagen den 4 september, fattat beslut om att skänka 200 000 SEK till Röda Korset och Rädda Barnen. Följande text har publicerats på Aleris intranät i Norge, Sverige och Danmark och undertecknats av Liselott Kilaas, koncernchef för Aleris:

"Kära Alerismedarbetare,

Det är omöjligt att inte bli djupt berörd av de scener som nu utspelar sig i vår del av världen. Vi har alla ett ansvar för att bidra så gott vi kan för att minska lidandet för alla de miljoner människor som är på flykt från sina hem, undan krig och förföljelse.

Jag har de senaste dagarna blivit kontaktad av såväl medarbetare i vårt företag som av branschkollegorna i Ambea med frågor och förslag kring vad vi kan göra. Jag har därför tillsammans med övriga i Aleris koncernledning beslutat att vårt företag ska donera 200 000 svenska kronor till Röda Korsets och Rädda Barnens arbete för flyktingarna. Aleris har sedan tidigare ett bra samarbete med både Röda Korset och Rädda Barnen och vi vet att organisationerna ser till att våra medel når de behövande.

Självfallet kan man även som enskild medarbetare skänka pengar till Röda Korset och Rädda Barnen, se länkar, men jag vet att många har valt andra sätt att visa stöd och omtanke. Använd därför gärna kommentarsfältet nedan för att berätta om dina tankar eller hur du och din familj har valt att hjälpa.

Med vänlig hälsning,

Liselott"

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, +46 70 682 71 23

Till toppen av sidan