Aleris välkomnar plattform för ökad kvalitet och öppenhet

Karin Kaloczy, Sverigechef för Aleris, ser positivt på att representanter för arbetsgivare och löntagare nu enats om en gemensam plattform för vård- och omsorgssektorn.

– Välfärden står inför enorma demografiska utmaningar. Då är det viktigt att vi i samförstånd kan slå fast spelreglerna för såväl offentliga, ideella som privata vårdgivare, som alla behövs för att lösa de uppgifter vi står inför, säger Karin Kaloczy.

– Att fackföreningar och arbetsgivarorganisationer nu enats om en plattform är en tydlig markering om en fortsättning på den svenska tradition där vi gemensamt tar ansvar för välfärden, fortsätter Karin Kaloczy.

Öppen redovisning

Aleris är en långsiktig kvalitetsaktör inom vården och omsorgen. Mot den bakgrunden välkomnar Karin Kaloczy och Aleris speciellt plattformens tydliga fokus på öppen redovisning av resultat i vård och omsorg. Resultat som ska presenteras på ett sätt som möjliggör för patienter och brukare att göra informerade val och söka sig till den vårdgivare som erbjuder högst kvalitet.

– Genom att ge brukare och patienter möjlighet att fatta informerade beslut säkrar vi att det är de vårdgivare som håller högst kvalitet som fortlever och utvecklar välfärden. Naturligtvis är det bra för patienter och brukare, men det är också ett effektivt sätt att använda samhällets gemensamma resurser, säger Karin Kaloczy.

Till toppen av sidan