Annie Lööf besöker Aleris Specialistvård Bollnäs

I morgon, fredagen den 21 november, besöker Centerpartiets partiledare Annie Lööf Aleris Specialistvård Bollnäs.

Annie Lööf har vid ett flertal tillfällen lyft fram den höga kvaliteten vid Aleris Specialistvård Bollnäs och den samverkan som byggts upp mellan sjukhuset och Landstinget Gävleborg. Under besöket kommer Annie Lööf bland annat delta i en rundvandring, samt få veta mer om utvecklingen sedan Aleris startade verksamheten i Bollnäs 2012.

- Att Bollnäs sjukhus, nu i privat drift, kan fortsätta utvecklas är viktigt för invånarna i Gävleborg. Jag besöker sjukhuset för att lära mig mer om det framgångsrika arbetet med att höja kvaliteten i vården. Jag ser därför med oro på de förslag regeringen har aviserat som skulle försämra eller i värsta fall stoppa alternativa driftsformer för välfärdsverksamheter, säger Annie Lööf.

- Det är såklart väldigt roligt att Annie Lööf vill besöka oss och veta mer om hur vi arbetar med långsiktig kvalitet. Vi kommer bland annat lyfta fram vårt arbete för bättre samverkan mellan specialistvård och primärvård och tryggare och bättre utskrivningar för exempelvis äldre multisjuka, säger Elisabeth Winsjansen, sjukhuschef Aleris Specialistvård och Primärvård Bollnäs.

Tid och plats: 11-13.30, Bollnäs sjukhus, huvudentrén, Sjukhusvägen 81.

Media hälsas välkomna att delta under dagen. Möjlighet till intervju finns.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-82 71 23
Elisabeth Winsjansen, sjukhuschef Aleris Specialistvård och Primärvård Bollnäs, 0707-66 35 09

Till toppen av sidan