Barncentrum växer och breddar utbudet

Aleris Barncentrum och Vårdcentral i Uppsala har vuxit ur sina lokaler och flyttar nu till centrala Uppsala.

Verksamheten, som etablerades 2011, är öppen för alla patienter men har en fördjupad kompetens för att ta hand om barnfamiljer och barn med särskilda behov. Denna inriktning har gjort Aleris Barncentrum och Vårdcentral mycket populär och i dag har den cirka 7 700 listade patienter. Eftersom antalet listade stadigt ökar har verksamheten vuxit ur sina nuvarande lokaler i Luthagen. Från den 1 december finns därför vårdcentralen på Klostergatan 4 i centrala Uppsala.

- Alla som besöker oss vet att vi har varit trångbodda ett tag. Att få dubbelt så stor yta är viktigt för att vi ska kunna fortsätta utvecklas. Det finns hur mycket som helst att göra för att få till en primärvård som verkligen tar det fulla ansvaret för sina patienter, säger Fredrik Cederblad, barnläkare och verksamhetschef för Aleris Barncentrum och Vårdcentral.

I samband med flytten kommer vårdcentralen bland annat utöka drop-in för akuta besvär, införa kvällsmottagningar samt förstärka sjukgymnastiken med ett stort gym. Från årsskiftet startas en barnmorskemottagning med MVC.

Aleris Barncentrum och Vårdcentral är Uppsalas mest rekommenderade vårdcentral. Den har också fått pris för sitt innovativa arbetssätt av tidningen Dagens Medicin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Cederblad, barnläkare och verksamhetschef, 070-962 13 85
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 070-682 71 23

Till toppen av sidan