Bollnäs har tredje bästa sjukhuset

Aleris Specialistvård Bollnäs är landets tredje bästa mindre sjukhus. Det konstaterar tidningen Dagens Medicin i sin årliga rankning och pekar på den höga medicinska kvaliteten och de nöjda patienterna.

2014-01-22

– Vi hade ett tufft år 2013 och ett antal medarbetare fick lämna sjukhuset. Placeringen är ett tydligt kvitto på att alla vi som arbetar på Aleris Specialistvård Bollnäs, trots utmaningarna, har fortsatt att ge en vård av högsta klass och därmed förtjänat det förtroende som våra patienter visar oss, säger Elisabeth Winsjansen, chef för Aleris Specialistvård Bollnäs.

Aleris Specialistvård Bollnäs återfinns i kategorin "mindre sjukhus" i Dagens Medicins rankning "Bästa sjukhuset 2013". Rankningen bygger på en sammanvägning av en mängd statistik kring exempelvis medicinsk kvalitet, vårdplatsläge, hygienrutiner och patientnöjdhet. Inom medicinsk kvalitet och patientnöjdhet är Aleris Specialistvård Bollnäs näst bäst, respektive tredje bäst i landet. När det gäller hygienrutiner och vårdplatsläge återfinns sjukhuset lite längre ner.

– Vi är väl medvetna om det tidvis ansträngda vårdplatsläget. Detta är något vi ständigt arbetar med och kommer att hantera ännu bättre under 2014, säger Elisabeth Winsjansen.

Karin Kaloczy, Sverigechef för Aleris, ser sjukhusets goda resultat som ett bevis på att Aleris strategiska fokus på långsiktigt kvalitetsarbete fungerar.

– Det är ingen slump att sjukhuset får höga betyg för medicinsk kvalitet. Bakom de goda resultaten finns strukturerade rutiner som hela tiden styr det dagliga arbetet mot det som gör mest nytta för våra patienter, säger Karin Kaloczy.

De sjukhus som placerade sig före Aleris Specialistvård Bollnäs var Piteå Älvdals sjukhus och Oskarshamns sjukhus.

För ytterligare information kontakta:

  • Elisabeth Winsjansen, chef för Aleris Specialistvård Bollnäs, 070-766 35 09
  • Henrik Kennedy, pressansvarig Aleris, 070-682 71 23
Till toppen av sidan