Doktor24-läkare nominerad till framtidens ledare i sjukvården

Tobias Perdahl, medicinsk chef på Aleris digitala satsning Doktor24, är en av tre som kan utses till Framtidens ledare i svensk sjukvård.

Det är Sjukvårdens ledarskapsakademi som varje år delar ut ledarpriset till en lovande chef under 45 år. Kriterierna är bland annat att ledaren ska vara engagerad och ha förmåga att utveckla och förändra.  Att utveckla kollegornas kompetenser och att ständigt ha patienternas behov i fokus är andra krav för att komma i fråga. Just det senare ligger Tobias Perdahl extra varmt om hjärtat.

- Vi behöver använda patienterfarenheter mer för att utveckla vården. Vi utgår från att vi har patientens bästa framför oss, men när vi mäter kvalitet är det klassiska processmått som ledtider och om man höll sig till riktlinjerna som är viktiga. Frågar vi patienten kanske det viktiga är att kunna knyta skorna efter en strokebehandling, säger Tobias Perdahl till tidningen Dagens Medicin.

Tobias har tidigare bland annat varit chef för akuten på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Han driver också Vårdmaktpodden, där han intervjuar tongivande personer i sjukvården.

Vinnaren av utmärkelsen Framtidens ledare utses den 6 december. Övriga nominerade är Carolina Samuelsson, verksamhetschef vid Skånes universitetssjukhus, och Anders Jarlborg, verksamhetschef vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Doktor24 ägs av Aleris och är en digital tjänst för triagering (sortering), diagnos, behandling och uppföljning. Till skillnad från andra digitala vårdtjänster integrerar Doktor24 med den fysiska sjukvården, vilket innebär att tjänsten även kan hjälpa den som behöver träffa exempelvis en läkare på en vårdcentral att få en tid. Doktor24 används av såväl Aleris som av andra vårdgivare.

Bakom sjukvårdens ledarskapsakademi står: Akademiska sjukhuset, Aleris, Boston Consulting Group, Capio, Dagens Medicin, Ersta Diakoni, Karolinska Universitetssjukhuset, Landstinget i Kalmar län, Michaël Berglund Executive Search, Pfizer, Region Östergötland, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västerbottens läns landsting.

Till toppen av sidan