Ett steg närmare äldreboendet Aleris Dalénum Plaza

Den 6 december samlades representanter från Aleris, Lidingö kommun samt fastighetsägaren Fastpartner på träningsanläggningen SATS i Dalénum på Lidingö. Gemensamt togs ett första symboliskt spadtag för att inleda ombyggnationen till ett äldreboende med 65 lägenheter för personer över 65 år med biståndsbeslut.

Med gemensamma krafter togs det första symboliska spadtaget av Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris Äldreboende, Birgitta Sköld, Lidingö stads nämnds ordförande, Per Johansson, verksamhetsutvecklare Aleris Omsorg och Christopher Johansson Fastpartners VD & Marknadschef, Kristin Ahne höll ett välkomnande tal, Per Johansson, verksamhetsutvecklare Aleris Omsorg, berättade om äldreboendets lokaler, dess utformning och svarade på de närvarandes frågor. Birgitta Sköld sa några väl valda ord och överlämnande en vacker bukett.  Det var fin stämning och alla tycktes eniga i den positiva känslan av ett fortsatt gott samarbete.

Eget tillagningskök

Boendet som kommer att heta Aleris Dalénum Plaza kommer att ha inriktning mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa. Detta märks inte minst genom att boendet kommer att ha ett eget tillagningskök, fina gemensamma matrum och gemensamma vardagsrum på enheterna för samvaro såväl kring måltider som i andra aktiviteter.

Ett par trappor nedanför blivande Aleris Dalénum Plaza finns SATS lokaler. Redan idag har de två pass i veckan för seniorer. Passen avslutas med fikastunden och är populära inte bara för den fysiska aktiviteten i de fina lokalerna, utan även för den sociala gemenskapen. Det kommer att finnas ett samarbete mellan SATS och Aleris Dalénum Plaza som kommer att gynna de boende.

Dalénum- ett område med rik historia som får nytt liv

Det nya äldreboendet byggs på Lidingös södra strand i området Dalénum. Här har den gamla AGA-fabriken med Gustav Daléns historia blivit ett industrihistoriskt minnesmärke.

Nu utvecklas Dalénum, från att ha varit ett industriområde, till att bli en modern och levande stadsdel med attraktiva bostäder, kontor, butiker och restauranger. I denna nya stadsdel kommer alltså Aleris nya äldreboende att finnas. Ett äldreboende med små enheter som alla har hiss upp till den egna enheten.

Kontakt

För mer information om Aleris Dalénum Plaza, kontakta Per Johansson, verksamhetsutvecklare på Aleris Omsorg.

Telefon: +46 70 620 71 95
E-post: per.johansson@aleris.se

Till toppen av sidan