Filippa Reinfeldt till Aleris koncernledning

Filippa Reinfeldt, tidigare bland annat landstingsråd i Stockholms läns landsting, kommer från den 1 februari 2015 att ansvara för Business Development och Public Affairs inom Aleris på Skandinavisk nivå. Hon kommer också att ingå i koncernledningen.

Filippa Reinfeldt var mellan 2002 och 2006 kommunalråd i Täby, varav de första två åren som socialnämndens ordförande och därefter som kommunstyrelsens ordförande. Från 2006 till 2014 var Filippa Reinfeldt landstingsråd i Stockholms läns landsting. Hon har vunnit respekt och uppskattning för de reformer som hon genomdrivit i syfte att öka patienters valfrihet och inflytande över sin vård.

- Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå. Jag tar med mig mina erfarenheter från Sverige till Norge och Danmark. Aleris inriktning på långsiktighet, innovation, kvalitet i toppklass och samhällsengagemang är precis den grund som krävs av ett företag med ambitionen att vara Skandinaviens mest framstående aktör inom vård och omsorg, säger Filippa Reinfeldt.

Liselott Kilaas, koncernchef för Aleris, betonar Filippa Reinfeldts breda erfarenhet från svenskt samhällsliv och stora erfarenhet av vård- och omsorg.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Filippa Reinfeldt till Aleris. Filippa har djupa kunskaper inom främst sjukvård men även inom omsorg. Hon har varit banbrytande i att utveckla uppföljning och kvalitet men också i att göra vården och omsorgen mer inriktad på patienters och brukares behov. Dessa perspektiv tar hon med sig när hon nu ska arbeta med Business Development och Public Affairs i Aleris, säger Liselott Kilaas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 070 - 682 71 23

Till toppen av sidan