Första spadtaget för Halmstad Plaza

Nu inleds bygget av äldreboendet Halmstad Plaza på Nissa strand. Här kommer 54 äldre att ha sina hem i en miljö som bland annat inspirerats av halländsk kultur och Halmstadgruppen.

Nissans östra strand, med gångavstånd till centrum, är ett av Halmstads mest attraktiva lägen. Här ska Halmstad Plaza stå klart i februari 2015. De 54 lägenheterna kommer att vara fördelade på tre plan, med köken centralt placerade så att matlagning och gemenskapen kring måltiderna blir en naturlig del av vardagen.

I markplan ska finnas möjlighet att gå direkt ut i Halmstad Plazas trädgård. I detta plan kommer också äldreboendets plaza att finnas - en ljus lokal med högt i tak. Plazan kan användas till allt från gympa till pubkvällar och musikframträdanden.

Den halländska kulturen kommer att stå i centrum både för aktiviteter och utsmyckning på Halmstad Plaza. En tanke är att ta fram tapeter med tryck på konst från Halmstadgruppen.

- Vi på Aleris är oerhört glada över att ha fått möjligheten att utforma ett modernt boende för de äldre i Halmstad, där vi kommer att skapa trygghet och värme. Som hallänning vet jag hur mycket som finns att hämta i det lokala - i maten, det vackra landskapet och i kulturen, säger Anne-Marie Svensson, VD för Aleris Omsorg.

För ytterligare information kontakta:

  • Anne-Marie Svensson, VD Aleris Omsorg, 08-123 190 35
  • Petra Sandberg, projektansvarig etablering, Aleris Omsorg AB, 08-123 190 66

Fakta Halmstad Plaza

  • Plats för 54 äldre och beläget på Nissa strand.
  • Planerad öppning i februari 2015.
  • Öppet för såväl demenssjuka som äldre med somatiska besvär.
  • Halmstads kommun har LOV, vilket innebär att den äldre själv kan välja boende.
  • De boende betalar avgift och hyra till kommunen. Det kostar alltså inte mer att bo på Halmstad Plaza för att det är privat drivet.

Fotnot: Halmstadgruppen var en grupp konstnärer med rötter i Halmstad. Gruppen var verksam mellan 1929 och 1979 och introducerade surrealismen i Sverige, dock med en egen prägel där Hallands kust och det nordiska ljuset finns närvarande.

Till toppen av sidan