IK Sirius väljer Aleris som medicinsk partner

Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har tecknat avtal om att vara medicinsk partner till det allsvenska fotbollslaget Sirius.

För första gången på 42 år kommer Sirius 2017 att spela i herrallsvenskan i fotboll. Som ett led i att utveckla och förbättra lagets förutsättningar har föreningen valt att teckna ett avtal kring medicinska tjänster med Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala.

-Avtalet med Aleris Elisabethsjukhuset innebär att våra spelare kommer att ha tillgång till medicinsk hjälp från några av landets främsta specialistläkare. Det skapar trygghet och är en viktig byggsten för att Sirius ska vara en framgångsrik och attraktiv förening, säger Michael Lundgren, sportchef i Sirius Fotboll.

Avtalet innebär bland annat att Sirius spelare kommer att genomföra hälsotester samt ha tillgång till ortopediska behandlingar av främst höft och knä vid Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala. Spelarna kommer att få ett snabbt omhändertagande, dock kommer de inte ges förtur före andra patienter.

-Vår ambition är att utveckla Aleris Elisabethsjukhuset som idrottsmedicinskt centrum utifrån vår höga specialistkompetens och goda tillgänglighet. Då är det självklart väldigt roligt att vi med detta avtal kan bidra till att förbättra förutsättningarna för idrottsrörelsen i Uppsala, säger Jakob Johansson, specialistläkare i anestesiologi och chef för Aleris Elisabethsjukhuset.   

Jakob Johansson är sedan 2014 akutmedicinsk rådgivare till Svenska Fotbollförbundet, vilket bland annat innebär att han finns på plats vid alla herrlandslagets hemmamatcher samt även vid ett antal bortamatcher. Han är också lagläkare i Sirius sedan 2014.

Om Aleris Elisabethsjukhuset

Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Vid sjukhuset utförs årligen cirka 3 000 operationer. I Uppsala driver Aleris även bland annat primärvård och äldreomsorg och under första halvåret 2017 kommer Aleris att överta driften av Uppsala Närakut och Ortopedakut samt öppna en enhet för kataraktkirurgi i centrala Uppsala.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris +46 706 827123

Till toppen av sidan