Kungligheter besöker Aleris Båthöjden Plaza

Under ledning av Danmarks kronprinspar besöker en dansk handelsdelegation Sverige den 28-30 maj. En punkt på programmet är att tillsammans med Prins Daniel och äldreminister Åsa Regnér träffa äldre på Aleris Båthöjden Plaza i Nacka för att lära sig mer om modern äldreomsorg.

Handelsdelegationen ”Liveable Scandinavia” från Danmark tar sin utgångspunkt i vår gemensamma skandinaviska värdegrund, där människan står i centrum. Fokus för delegationens besök är våra samhällens utmaningar inom urbanisering, digitalisering och klimatförändringar. Utifrån detta är handelsdelegationen uppdelad i tre spår som vart och ett belyser konkreta utmaningar och där man genom goda exempel söker svar som bidrar till ett ”Liveable Scandinavia”.

Aleris har stort engagemang under ”Intelligent Healthcare”, ett av de tre spåren under besöket, se program nedan. Representanter från Aleris medverkar i seminarier och dessutom kommer Kronprinsessan Mary av Danmark att besöka äldreboendet Aleris Båthöjden Plaza i Nacka. Vid besöket deltar även Prins Daniel, Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen (LA) samt Sveriges äldreminister Åsa Regnér (S).  

-Intresset från den danska delegationen visar att Aleris ligger i framkant när det gäller att ta tillvara nytänkande och modern teknik för att göra vardagen och möjligheten till ett friskt liv bättre för äldre och patienter. I grunden handlar det om att vi hela tiden har fokus på behoven hos dem som kommer i åtnjutande av våra tjänster, det är på det sättet som vi utvecklar den skandinaviska välfärden, säger Alexander Wennergren Helm, VD för Aleris.

  

Aleris engagemang under Liveable Scandinavia

Måndagen den 29 maj, 10.30, Münchenbryggeriet, Stockholm

Filippa Reinfeldt, ansvarig för affärsutveckling i Aleriskoncernen, talar under rubriken ”Transformation av dansk och svensk vård och omsorg - en överblick”.

Måndagen den 29 maj, 15.15, Münchenbryggeriet, Stockholm

Daniel Johansson, VD Aleris X samt ansvarig för Forum för Välfärds projekt ”Vår gemensamma patient”, presenterar slutsatser från ett pilotprojekt där Region Gävleborg, tre kommuner och Aleris genom samverkan runt patienterna skapat en bättre vård och omsorg.

Tisdagen den 30 maj, 13.00-15.20, Aleris Båthöjden Plaza, Nacka, Repvägen 1, 133 43 Saltsjöbaden

Dansk företagsdelegation, med cirka tio företag, under ledning av Kronprinsessan Mary av Danmark besöker Aleris Båthöjden Plaza. Deltar gör även Prins Daniel, Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen (LA) samt Sveriges äldreminister Åsa Regnér (S). Deltagarna kommer att få ta del av information om svensk äldreomsorg samt hur Aleris arbetar för att skapa trygghet och en inspirerande vardag för våra äldre. Utöver rundvandring kommer de kungliga också att tillsammans med några av de äldre ta en kortare cykeltur.

Media hälsas välkommen att närvara vid samtliga arrangemang. Observera att ackreditering måste göras via denna länk.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, Sverige, +46 706 827123

Till toppen av sidan