Ny koncernchef i Aleris – pressmeddelande Investor

Aleris styrelse har utsett Alexander Wennergren Helm till ny koncernchef. Alexander är för närvarande koncernchef för Hultafors Group och har dokumenterad erfarenhet av att utveckla högkvalitativa erbjudanden för krävande kunder. Alexander tillträder sin nya position senast februari 2017.

Alexander kommer att ersätta Liselott Kilaas, Aleris nuvarande koncernchef sedan tre år. Liselott kommer att kvarstå som koncernchef till dess att hennes efterträdare är på plats och hon kommer att fortsätta att arbeta på olika sätt för Patricia Industries och Investor.

"Under Liselotts ledning har Aleris stärkt kvaliteten i sitt erbjudande och uppnått en tvåsiffrig årlig tillväxt samt en betydande marginalförbättring. Vi har nu en stark plattform inför nästa steg i att utveckla Aleris till en ledande leverantör av vård- och omsorgstjänster. Vi bedömer att Alexander kommer att tillföra nya perspektiv till denna resa. Vi vill tacka Liselott för hennes värdefulla bidrag till Aleris och Patricia Industries och ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans", kommenterar Aleris tillförordnade ordförande och ansvarig för Patricia Industries Norden, Christian Cederholm.

"Jag är ödmjuk och mycket tacksam för att ha arbetat inom Aleris i mer än tio år, varav de senaste tre som koncernchef. Det har varit oerhört givande att arbeta nära så många kompetenta och talangfulla kollegor i Skandinaviens största och mest innovativa vård- och omsorgsföretag. Jag är mycket stolt över den resa mitt team och jag själv gjort under dessa tio år och den position vi uppnått för Aleris", kommenterar Liselott Kilaas.

För ytterligare information:

Stefan Stern, Chef Corporate Relations and Communications:
08-614 20 58, 070-636 24 17

Magnus Dalhammar, IR-ansvarig: 08-614 21 30, 0735 24 21 30

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, +4670-682 71 23

Våra pressmeddelanden finns att hämta på www.investorab.com.

Investor, som bildades av familjen Wallenberg för nästan hundra år sedan, är en ledande ägare av Nordenbaserade internationella kvalitetsbolag. Genom styrelserepresentation, vår industriella kunskap, vårt nätverk och vår finansiella styrka, strävar vi efter att göra våra bolag best-in-class. Våra innehav inkluderar Atlas Copco, SEB, ABB, Ericsson och Mölnlycke Health Care.

Patricia Industries arbetar med de helägda dotterföretagen inom Investor AB och är en långsiktig ägare som engagerar sig i bolagen för att de ska uppnå positionen best-in-class.

Aleris är ett av Skandinaviens ledande vård- och omsorgsföretag som erbjuder tjänster bland annat inom primär- och specialistvård, diagnostik, äldreomsorg samt psykiatrisk vård för unga och vuxna.

Till toppen av sidan