Ny röntgen underlättar för patienter i Uppsala

När Aleris tar över driften av Uppsala Närakut öppnas en röntgenmottagning som gör att fler patienter kan få hjälp på närakuten. Uppsala Närakut Aleris är öppen 7-23 alla dagar året runt.

Uppsala Närakut drevs tidigare av Cityakuten men från och med 1 juni är det Aleris som sköter driften av mottagningen som ligger kvar i samma lokaler på Dragarbrunnsgatan intill Uppsala centralstation. Det nya avtalet som Aleris har slutit med Region Uppsala löper i sex år.

Uppsala Närakut Aleris är en drop-in-mottagning som är öppen alla dagar året runt från klockan 7-23. På mottagningen behandlas bl a akuta ortopediska skador, lättare infektioner, sårskador och allergier. En nyhet är att Aleris har öppnat en röntgenmottagning i ortopedmottagningen.

-Det unika med den nya närakuten är att vi nu har en röntgenmottagning inne på ortopedmottagningen. Det ger ett snabbare flöde och en närhet mellan behandlare och utredare som är lite ovanlig, säger verksamhetschef Maria Carles. Alla som kommer till närakuten träffar en sjuksköterska och de som är i behov av en läkare får en läkartid. Patienter som varit i kontakt med 1177 och behöver en läkartid samma dag har även möjlighet att få det hos oss.

Aleris har även ett samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala för att kunna hjälpa patienter med skador som kräver sjukhusvård.

Aleris i Uppsala
Aleris bedriver även specialistvård och primärvård i Uppsala samt äldreomsorg med hemtjänst och stödboenden för ungdomar och ensamkommande. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, Sverige, +46 706 827123

Till toppen av sidan