Nytt samarbete ska ge äldre ökad trygghet

Aleris och E-hälsoföretaget Aifloo inleder ett samarbete kring utveckling av ett modernt trygghetssystem för äldre. Under hösten kommer systemet att provas och verifieras tillsammans med ett stort antal brukare och medarbetare på Aleris vård- och omsorgsboenden runt om i Sverige.

Trygghetssystemet som har utvecklats av svenska Aifloo innebär att den äldre bär ett smart armband. Informationen från armbandet gör det enkelt att förstå olika typer av situationer, och om personen skulle vara i behov av hjälp av något slag. På så sätt kan äldre personers trygghet säkras utan att den personliga integriteten och självbestämmandet inskränks.

- Tack vare samarbetet med Aleris kommer vi att kunna verifiera och finjustera vår trygghetslösning för äldre. Det känns oerhört roligt att Aleris ser potentialen i systemet, säger Michael Collaros, VD på Aifloo.

Elisabet Keussen, affärsutvecklingschef på Aleris Omsorg, ser samarbetet med Aifloo som en av många viktiga delar i Aleris arbete för att med moderna lösningar skapa en bättre vardag för äldre och sjuka.

- Teknikutvecklingen skapar helt nya möjligheter för oss i Aleris att nå vårt mål om aktiva, självständiga och trygga äldre. Här vill vi bidra genom att ge innovatörerna möjlighet att prova sina tankar och idéer i vardagsmiljön, så att tekniken blir för de äldre. Det vi uppskattar speciellt hos Aifloo är deras genuina passion för den äldre människan och dennes behov. Vi uppskattar även deras ambitioner att skapa en mycket kostnadseffektiv tjänst också för hushåll, säger Elisabet Keussen, affärsutvecklingschef på Aleris Omsorg.

Nära 20 procent av befolkningen i västvärlden är över 65 år, och andelen fortsätter att växa. Människors stödbehov ökar, vilket redan idag är en stor utmaning för samhället. Aifloo utvecklar ett e-hälsosystem baserat på en unik Artificiell Intelligens (AI), som ökar tryggheten genom att förstå och analysera beteenden och varna vid fara. Detta möjliggör för bland annat äldre och kroniskt sjuka att bo kvar längre i hemmet.

För eventuella frågor, vänligen kontakta:

Michael Collaros, VD Aifloo, michael@aifloo.com, 070-845 23 34
Elisabet Keussen, affärsutvecklingschef Aleris Omsorg, elisabet.keussen@aleris.se,
08-12319069
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 070-682 71 23

Till toppen av sidan