Toppklubb i innebandy tar hjälp av Aleris Elisabethsjukhuset

Skador är tyvärr en del av idrotten. Men med ett nytt vårdavtal som Storvreta Innebandyklubb slutit med Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala hoppas klubben förkorta skadeperioderna.

Aleris Elisabethsjukhuset har redan ett avtal med det herrallsvenska fotbollslaget IK Sirius kring medicinsk hjälp och behandling. Nu har Aleris även slutit ett avtal med innebandyklubben Storvreta IBK från Uppsala för att ge de fyrfaldiga svenska mästarnas representationslag på dam- och herrsidan vård i samband med skador.

Elisabethsjukhuset kommer framför allt att tillhandahålla ortopedisk expertis. Spelarna kommer inte att prioriteras före övriga patienter utan bokas in vid exempelvis återbud.  

Tidigare har Storvretaspelarna sökt vård hos olika vårdgivare men hos Aleris får man en tydlig ingång i vården. Målet är att detta ska få ned skadeperioderna för spelarna.

-Vi behöver en tydlig struktur när det händer saker och det får vi i det här avtalet, vi kommer i rätt riktning direkt, säger Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman till Upsala Nya Tidning.

Jakob Johansson, chef för Aleris Elisabethsjukhuset, är glad över att ännu en elitklubb valt att samarbeta med Aleris.

-För oss är det självklart att bidra och ge våra idrottare så goda förutsättningar som möjligt. Genom att vi använder de luckor som uppstår när andra patienter av olika skäl inte kan komma så använder vi resurserna väldigt effektivt, säger Jakob Johansson. 

Läs mer om samarbetet mellan Storvreta IBK och Aleris i Upsala Nya Tidning

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123 

Till toppen av sidan