Äldreboende

När man blir äldre kan det vara skönt att få stöd och hjälp med vardagliga sysslor som hör livet till. Att få god och vällagad mat, att få hjälp med att komma ut och njuta av omgivningen kan vara små saker som gör livet extra gott på ålderns höst.

Aleris har ett brett utbud av boendeformer

På Aleris har vi ett brett utbud av olika boendeformer. Utifrån vad du behöver kan vi erbjuda permanenta boende med olika inriktningar, eller korttidsboende för vård och omsorg under begränsade perioder.

Kvalitetsbokslut 2018

År 2018 års kvalitetsbokslut är i filmform. Du ser versionen för Aleris äldreboenden i filmen ovan (vill du se motsvarande film för Aleris Omsorg hittar du den på denna sida.

Vår värdegrund

Våra arbetssätt och metoder utgår från Aleris gemensamma värdegrund. Vi arbetar utifrån att varje människa är unik och att varje människa har rätt att fatta sina egna beslut om hur han eller hon vill leva sitt liv. Att möta en människa med respekt innebär för oss att i varje enskilt tillfälle fråga och att inte ta för givet.

Vi ser det friska

När kroppens funktioner sviktar blir det som fungerar ännu viktigare för individens identitet och självbild. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt som innebär att vi bygger på det friska hos varje individ och ser möjligheterna. Kan jag inte baka mina favoritkakor kanske jag kan berätta för någon annan som gör. Har jag en gång älskat att pyssla i trädgården kanske jag kan vara med och sätt min prägel på den gemensamma utemiljön. Små ting sätter guldkant på vardagen.

En kunskapsbaserad vård och omsorg

På Aleris är vi innovativa och nyfikna. Våra arbetssätt och metoder bygger på den senaste forskningen inom vård och omsorg. Läs mer om hur vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt, med levnadsberättelser och om våra kunskapscenter för demens.

Våra medarbetare

Vårt filosofi är att om vår personal har rätt kompetens och trivs på jobbet trivs också de som bor hos oss bättre. Vi är noga med att välja medarbetare som har ett stort hjärta och rätt kompetens. Våra medarbetare är undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapueter, sjukgymnaster med olika bakgrund och personligheter. Gemensamt är att de är nyfikna på varje människa de möter, är innovativa och har ett stort engagemang.

Affärsområdeschef äldreboende

Kristin Ahne, Affärsområdeschef Äldreomsorg Sydväst

Kristin Ahne
070-080 86 63
kristin.ahne@aleris.se

Till toppen av sidan