Förändringar i Aleris Röntgens Verksamhet

Aleris Röntgen vid Globen upphör 31/12-2015

Den 31/12-2015 upphör vår verksamhet vid Globen då Aleris Röntgens avtal med Unilabs avslutas. Vi tackar våra patienter och remittenter för förtroendet under den tid vi har drivit verksamhet vid Globen och hälsar alla gamla och nya kunder fortsatt varmt välkomna tiill Aleris Röntgens övriga enheter som har öppet precis som tidigare.

 

Aleris Röntgens verksamhet i Södertälje övergår till Södertälje Sjukhus den 24/12-2015

Den 24/12-2015 tar Södertälje sjukhus över röntgenverksamheten för öppenvården från Aleris Diagnostik AB i Södertälje. Övertagandet sker på grund av ombyggnationer av Södertälje sjukhus, som är en del i Framtidsplanen. Adress: Södertälje sjukhus, verksamhetsområde Röntgen, Rosenborgsgatan 6-10, Södertälje

  • Fr o m den 23/12 kl. 18 stängs möjligheten att skicka remisser till Aleris Röntgen Södertälje via Take Care.
  • Remisser skickade före den 23/12 kl. 18 kommer att vidarebefordras till Röntgen Södertälje sjukhus. 
  • Remisser skickas efter den 23/12 kl. 18 till Röntgen på Södertälje sjukhus. 


Mammografi 

Den 31/12-2015 upphör vårt avtal med Stockholms läns landsting gällande klinisk mammografi. Remisser för mammografiundersökningar som önskas fr o m 1/1-2016 hänvisas till någon av nedanstående tre Bröstcentra: 

Karolinska Universitetsjukhuset i Solna 
Mammografienheten
Radiumhemmet

Capio S:t Görans Sjukhus
S:t Göran Mammografi
Capio S:t Görans Sjukhus
112 81 Stockholm

Södersjukhuset
Mammografisektionen
Bröstcentrum
118 83 Södersjukhuset

För övriga radiologiska undersökningar har vi precis som tidigare avtal med Stockholms läns landsting. 

Mobil magnetkamera
För att öka flexibiliteten för våra kunder har Aleris Röntgen investerat i en mobil magnetkamera. Den mobila kameran är på 1,5T och kommer att vara i drift fr o m början av december. Undersökningarna som utförs i den mobila MR-kameran håller samma höga kvalitet som undersökningar som utförs i en stationär MR-kamera. Vill du veta mer om vår mobila MR-kamera kontakta Lars Ahlander, affärsområdeschef mobil 070-461 00 21.

Aleris Röntgens verksamhet i Stenungsund upphör
Den 31/1-2016 stänger vår verksamhet vid Aleris Röntgen Stenungsund då vårt avtal med Backa Läkarhus upphör. Vi tackar våra patienter och remittenter för förtroendet under den tid vi har drivit verksamhet vid Stenungsund. Har du frågor kontakta oss gärna på Aleris Röntgen Backa.

Till toppen av sidan