Behandlingshem

Behandlingshem

Aleris behandlingshem erbjuder behandling, boende, stöd och rehabilitering. Vår utgångspunkt är att vi alla kan förändras och utvecklas om vi ges rätt förutsättningar.

Vi arbetar utifrån olika kunskapsbaserade metoder som anpassas efter individens behov.

Personalen på behandlingshemmen är bla utbildade behandlingsassistenter och undersköterskor. Utöver detta har vi samtalsterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och tillgång till läkare med psykiatrisk kompetens. Många av våra insatser utgår från metoder och program såsom:

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt med fokus på återhämtning vilket är grundläggande för alla behandlingshem inom Aleris. Utöver detta har varje behandlingshem en speciell inriktning, som innebär att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för olika individer beroende på vad just han/hon behöver för behandling och stöd. För personer som är i behov av en högre grad av trygghet och som har ett större omvårdnadsbehov har vi även små och personaltäta enheter.

Hållbar hemflyttning

Våra medarbetares uppgift är att hjälpa personen att nå sina egna mål och att kunna flytta hem med bättre förutsättningar att leva ett tillfredsställande liv utifrån egna önskemål. Planeringen för en hållbar hemflyttning påbörjas när en person kommer till behandlingshemmet.

Affärsområdeschef

Helena Wretman
070-1681201
helena.wretman@aleris.se

Placeringssamordnare

Carina Forsberg
020- 15 33 44
placering@aleris.se
 .

Till toppen av sidan