Skip to Content

Akutmottagning

Öppen dygnet runt

Akutmottagningen i Bollnäs är öppen dygnet runt. Hos oss möter du alltid ett kompetent och välfungerande team bestående av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Vi prioriterar enligt ett system som heter RETTS. Det kan innebära att det blir väntetider för dig som inte är allvarligt sjuk. Du kan i vissa fall bli hänvisad till din hälsocentral nästkommande vardag. Är du osäker på om eller var du ska söka vård, ring Sjukvårdsrådgivningen telefon 1177.

Familjeläkarjour

Från 17 på vardagar och under helger när din hälsocentral är stängd har vi uppdraget att ta emot patienter som inte kan vänta till hälsocentralen öppnar igen. Familjeläkarjouren har en förhöjd kompetens för behandling av lättare kirurgiska och ortopediska åkommor. Vid svårare kirurgiska, ortopediska och psykiatriska besvär kan du få åka vidare till Gävle eller Hudiksvall. Vardagar 8–17 kontaktar du i första hand din hälsocentral vid sjukdom och lindrigare olycksfall.

Medicinjouren

Dygnet runt tar vi hand om dig som är i behov av akutmedicinsk vård som till exempel stroke och hjärtinfarkt.Back to top