Aleris Barncentrum & Vårdcentral

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har också en samlad kompetens att ta hand om barn och barnfamiljer.

Gå igenom dina mediciner inför ditt besök hos oss

Den 2 oktober förnyades journalsystemet i Region Uppsala vilket bland annat innebär att din läkemedelslista behöver uppdateras. För att underlätta det arbetet är vi tacksamma om du innan ditt besök har möjlighet att gå igenom vilka läkemedel du tar, och sedan berättar det för läkaren i samband med ditt besök.

Ombyggnation

Ombyggnation pågår utanför Aleris Barncentrum & Vårdcentral. Klostergatan är avstängd ner mot ån från ingången till Household. 

Alla är välkomna, men vi vänder oss i första hand till barn och deras föräldrar

Vi är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer och alltsedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som fått stor uppmärksamhet i media. Vår verksamhet fick tidningen Dagens medicins pris för bästa initiativ inom sjukvården 2013 och vi får höga betyg i nationella patientenkäter. 

Särskild barnkompetens

Hos oss arbetar två barnläkare tillsammans med allmänläkare, sjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, dietist, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även barnkirurgen Nils Wåhlin som med sin specialistkompetens är en stor tillgång för vår vårdcentral.

Vi tar helhetsansvar

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC-sköterskan eller en långvarig samverkande insats mellan flera professioner i ett komplicerat ärende. Även om vi behöver remittera patienten till annan specialist så behåller vi det övergripande ansvaret.

Även vuxna får barnsligt bra vård

Vi är en komplett vårdcentral där även äldre tas väl om hand av vår kompetenta personal som har stor rutin även av "vuxensjukdomar" som hypertoni, typ 2 diabetes, KOL, etc. Sedan januari 2015 har vi även Barnmorskemottagning som kompletterar vår verksamhet så att vi kan erbjuda vård genom alla stadier i livet. 

Petra Levin med personal önskar er hjärtligt välkomna!


Till toppen av sidan