Skip to Content

Vårdens hjältar

Möt våra hjältar, de som just nu arbetar i pandemins frontlinje

Region Stockholm befinner sig i ett krisläge, det innebär bland annat en flerdubbling av antalet intensivvårdsplatser och att fältsjukhuset i Älvsjö står redo men ännu inte tagits i bruk. Vi på Aleris har bidragit genom att skicka ett femtiotal av våra medarbetare för att stärka upp på Stockholms akutsjukhus.

Aleris & Proliva var på fredagen 27 mars först ut bland privata aktörer att få utbildning på Karolinska Huddinge i hur man bäst vårdar Covid-19 patienter. Två av våra anställda gick raka vägen från utbildningen till att ägna helgen åt att stötta upp teamet på Huddinge sjukhus. Måndag 30 mars gick nästa gäng utbildningen, denna gång på Karolinska i Solna. Totalt har Aleris och & Proliva 50 personer, akutpersonal, sjuksköterskor och undersköterskor som nu går in och arbetar sida vid sida med Region Stockholms egen personal med att vårda covid-19-patienter. Just nu sker detta i Stockholm, som än så länge ligger först i smittkurvan.  Men vi har dialog med flera av våra andra regioner, kring hur vi ska kunna stötta dem när läget börjar bli mer akut där.

Med denna serie vill vi hylla våra egna hjältar i vården. Människor som har ställt om sin vardag, med allt från obekväm arbetstid till barnpassning, för att kunna hjälpa dig och mig.

Tack för att ni finns!

Vårdens hjältar: Jakob Johansson, Chefläkare på Aleris kliver in på 24 timmars helikoptertjänst för Akademiska Sjukhuset i Uppsala under påskhelgen

Vi fångar Jakob mellan två utryckningar

Vårdens hjältar: Jakob Johansson, Chefsläkare på Aleris kliver in på 24 timmarspass på intensivvårdshelikoptern för Akademiska Sjukhuset i Uppsala under påskhelgen.

Följ med till helikopterbasen på Akademiska i Uppsala >

Vårdens hjältar: Mari Ljungqvist & David Nord avlastar hemsjukvården när Aleris Rehab stöttar upp vårdcentraler i Stockholm

Vårdens hjältar: Mari Ljungqvist & David Nord avlastar hemsjukvården när Aleris Rehab stöttar upp vårdcentraler i Stockholm

David och Marie, enheteschefer på Aleris Rehab i Liljeholmen är först ut att göra ett så kallat utökat uppdrag. Vi följer dem i deras nya vardag hemma hos våra patienter. Avancerad sjukvård i hemmet är en viktig del i att frigöra vårdplatser på akutmottagningarna

Följ med David & Marie >

Vårdens hjältar: Caroline Haegerstrand och Fredrik Hesselvik, Narkosläkare, just nu på Danderyds Sjukhus

Vårdens hjältar: Caroline Haegerstrand och Fredrik Hesselvik, Narkosläkare, just nu på Danderyds Sjukhus

Vi möter Caroline och Fredrik som i vanliga fall jobbar 9-17 på Aleris och kliver in på akuten på Danderyds Sjukhus för att avlasta och hjälpa till med Covid-19-patienter. De är båda anestesiläkare och uppmanar alla som kan att hjälpa till, oavsett vårdkunskap så uppskattas ett par extra händer otroligt mycket. Vi träffar dem mitt i omställningen efter sin första dag i Region Stockholms service.

Följ med in på IVA >

Vårdens hjältar: Mats Lejdhamre, Anestesisjuksköterska

Vårdens hjältar: Mats Lejdhamre anestesisjuksköterska nu på Karolinska Sjukhuset

-Jag sitter inne med en kunskap som behövs och jag kan hjälpa till, säger Mats Lidhamre, narkossjuksköterska på Aleris Operation Sabbatsbergs Sjukhus. Mats Lidhamre är en av de 50 Alerismedarbetare som självklart ställde upp när Region Stockholms hörde av sig om att de behövde hjälp med den akuta vården av Covid-19 patienter.

Hör Mats berätta om sin förändrade vardag >

Back to top