Skip to Content

Verksamhetsområde Operation

Välkommen till Aleris opererande verksamheter i Bollnäs och Söderhamn. Vi har mottagningsverksamhet på båda orterna men alla operationer utförs i Bollnäs. Här i Bollnäs utför vi operationer inom kirurgi, ortopedi och urologi.

Remiss

För att komma till våra specialistmottagningar inom ortopedi, kirurgi och urologi behövs en remiss från din hälsocentral. Men du kan också fylla i en egenremiss som du hittar på 1177.

Vi försöker erbjuda dig en tid så snart som möjligt, senast inom 60 dagar från att remissen kommer till oss. Om dina besvär kan åtgärdas med en operation får du mer information om ingreppet och vad du behöver tänka på inför det vid ditt besök på mottagningen.

För att komma till oss och operera grå starr/katarakt måste din remiss gå via Region Gävleborgs ögonmottagningar. Om din optiker bedömer att du har grå starr och sänder remiss till ögon kan han/hon skriva att du önskar operation på Aleris i Bollnäs. Då får vi din remiss från Region Gävleborg och kontaktar dig så snart vi kan erbjuda en operationstid.

Operationsplanerare

Operationsplanerarna kontaktar dig som satts upp för ett ingrepp och kommer överens med dig om vilken dag din operation ska utföras. Om du måste omboka eller avboka ditt ingrepp så kontakta dem snarast, så att någon annan som väntar på en operation kan erbjudas hjälp. Du kan också ringa om du har funderingar på hur långa väntetiderna är eller om du känner dig osäker på något gällande förberedelser för ditt ingrepp. Läs gärna igenom den broschyr du fått vid mottagningsbesöket först, den beskriver din operation och ger svar på många frågor.

Telefontider till operationsplanerare mån-tors 09.30-11.30

Dagkirurgi inom kirurgi och urologi: 0278-38175 (Anna-Lisa)

Dagkirurgi inom ortopedi samt alla plastikkirurgiska ingrepp 0278-38173 (Lena)

Slutenvård (som kräver 1-2 nätter på sjukhus) inom ortopedi, kirurgi, urologi 0278-38172 (Susanna)

Uppdrag av Region Gävleborg

Aleris Specialistvård Bollnäs driver ca 80 procent av verksamheterna vid Bollnäs Sjukhus samt specialistmottagningarna vid Söderhamns sjukhus på uppdrag av Region Gävleborg. Att arbeta på uppdrag av Region Gävleborg innebär bland annat att alla vårdprogram och rutiner gäller på samma sätt hos oss som på övriga sjukhus i länet.   

Våra mottagningar

Kirurgmottagning

Operation

Ortopedmottagning

Urologmottagning

Vårdavdelning 3


Bra att veta, Aleris Specialistvård Bollnäs

Bra att veta, Aleris Specialistvård Bollnäs

Anmäl ditt besök i receptionen i huvudentrén. Du kan betala med betalkort eller faktura. Vi tar däremot inte emot kontant betalning. Receptionen är öppen måndag-fredag 7.15 - 17.

Läs mer >

Back to top