Skip to Content

Aleris Specialistvård Jakobsberg, Hjärtmottagning

På vår hjärtmottagning/kardiologmottagning på Jakobsbergs sjukhus kan du som är över 18 år söka för olika hjärtsjukdomar, hjärtbesvär och hjärtproblem. Vi utreder och behandlar t ex högt blodtryck, hjärtsvikt, oregelbunden hjärtrytm, hjärtklappning, förmaksflimmer, svimning, yrsel, förhöjda blodfetter och kranskärlssjukdom.I Jakobsberg kan vi, efter kardiologbedömning hos oss, även utföra ekokardiografi, arbetsprov, 24-tim blodtryck och långtids EKG. Dessutom erbjuder vi svikt- och preventionsmottagning hos sjuksköterska.

Sjukdomar i hjärt- och kärlsystemet är mycket vanliga och utgör den största sjukdomsgruppen i Sverige. Många av oss kommer någon gång i livet att drabbas av besvär från hjärta eller kärl.

Hos oss arbetar specialistläkare med lång erfarenhet.

Behövs remiss till våra hjärtspecialister?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss tilll våra specialister. Den får du från din husläkare eller annan läkare. Som remiss gäller även brev skrivet av patienten själv, en s k "egenremiss", med en kortfattad beskrivning av symptom/besvär, hur länge du har haft dem, samt dina personuppgifter. Använd gärna vår blankett ” Egenremiss ”. Gör så här: Öppna pdf:en och fyll i på skärmen, spara ner och skriv ut. Skriv sedan under blanketten och skicka den till adressen som finns angiven längst ned på remissen. 

Har du remiss från läkare- skicka eller faxa remissen till oss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss (fax 08- 587 320 72). Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkaren remissen elektroniskt till oss, då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter / Frikort gäller. Du som inte tillhör Stockholms läns landsting har också möjlighet att komma till oss. Förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från hemlandstinget. Ta gärna kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller just dig.

Välkommen!

Behövs remiss?

Behövs remiss

Det beror på vad du söker för.

Läs mer >

Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >


Caroline Magnér

Enhetschef Kardiologi/Hjärtmottagning

Aleris Fysiologlab Sabbatsberg, Försäkringsmottagningen

Mattias Bengtsson

Kardiolog/hjärtspecialist

Aleris Specialistvård/Hjärtmottagning Jakobsberg

Back to top