Landeryds vårdbostäder

 • Omgivningarna

  Landeryds vårdbostäder ligger vackert i grönskande omgivningar där vi ofta tar lugna promenader eller bara sitter och njuter vid vackert väder.

 • BPSD- en typ av demenssjukdom

  Aleris har ett kunskapscentrum för demens. Här finns kollegor med djup kunskap i området demens. De finns som stöd för oss i vården och omsorgen av boende med demenssjukdom, exempelvis vid Beteendemässiga och Psykiska Symptom vid Demens (BPSD).

 • Aktiviteter

  Aktiviteter är en viktig del för att stimulera det friska när man har en demenssjukdom. Här erbjuder vi aktiviteter utifrån egna önskemål till exempel promenader, spel och samvaro på boulebanan, varmvattenbad, träff med vårdhundar och häst.

 • Aleris sjunger

  Via sång och musik skapar vi glädje och sammanhang! Det vi gör med kroppen det fastnar i knoppen.

 • Rehabilitering

  Våra boende på de vanliga sjukhemsplatserna har ett dedikerat rehabiliteringsteam som bestående av sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Landeryds vårdbostäder ligger i fantastisk lantlig miljö i anslutning till Hjulsbro i Linköping. Här finns 48 lägenheter i markplan med inriktning sjukhem och demens, inklusive plats för äldre med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD).

På Landeryd vill vi uppmärksamma det friska hos varje individ och hjälpa till med att få en meningsfull vardag även om det som begränsar finns att ta hänsyn till. Kontakpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den som bor här och reviderar den när det behövs.

Inrikning demens och sjukhem

26 lägenheter tillhör sjukhemsdelen. Dessa lägenheter har egen uteplats. De 22 lägenheter som tillhör demensenheterna har gemensamma uteplatser. Sex av dessa lägenheter är för personer med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD). Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och trinettkök.

Tema djur och lantliv

På Landeryd har vi ett tema ”djur och lantliv”. Som en del i detta har vi en huskatt, Tusse. På sommaren bor det två kaniner på demensenheterna. En gång i månaden  besöker en häst oss och den stannar över dagen. Denna aktivitet har vi ordnat efter att ha fått önskemål från boende som längtade efter att få lukta på en mule.

Under 2018 bygger vi ett hönshus med inflytt i augusti. Hönsen ingår i ett forskningsprojekt ”höns i omsorg” och vi ser fram emot att se hur hönsen kan bidra till ökad livskvalitet hos våra boende.

Aktiviteter för våra äldre

Hos oss finns ett enklare gym och vi har tillgång till varmvattenbad. Vi har i samrbete med fastighetsägaren Hemsö anlagt en boulebana som vi kommer att ha mycket kul aktiviteter och samvaro vid.

Exempel på andra aktiviteter är pubkvällar varannan månad med olika länder som tema. Vi har efter önskemål från våra boende, införskaffat en mjukglassmaskin som vi ser fram emot att använda flitigt i vår och sommar. 

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Landeryds vårdbostäder drivs på entreprenad med Linköping kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se

Verksamhetschef

Susanne Carlsson verksamhetschef på Landeryds vårdbostäderSusanne Rosell är verksamhetschef på Landeryds vårdbostäder i Linköping.

Till toppen av sidan