Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Ystad

På Aleris Specialistvård Ögon Ystad hjälper vi dig som lider av grå starr (katarakt). Vi har stor erfarenhet av kataraktoperationer och erbjuder specialiserad ögonsjukvård med den senaste tekniken. Vi driver kliniken på uppdrag av Region Skåne men tar också emot dig som är privatbetalande. Välkommen!

Behandling grå starr

På ögonmottagningen i Ystad har vi stor erfarenhet av grå starr/kataraktoperationer och använder den senaste tekniken och utrustningen för att du ska få bästa behandling och resultat. Vi är ackrediterade och utför även komplicerade gråstarroperationer på ögonkliniken.

Förundersökning och operation sker samma dag som du kommer. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Du får räkna med att stanna på ögonkliniken i ca 2-3 timmar.

Omfattande verksamhet 

Idag har du rätt att välja vem du vill gå till. Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Ögonkliniken har drivit sin verksamhet sedan februari 2014 och gör ca 900 operationer per år och hit kommer patienter från hela Skåne. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Skåne och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde. Du betalar samma avgift som i Region Skåne. Högkostnadskort och frikort gäller. Vi tar även emot privatbetalande patienter.

Välkommen att kontakta oss för mer information.


Magdi Dahl

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ystad

Johan Ursberg

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Malmö, Ystad, Ängelholm

Linda Person

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Ystad

Barna Szilagyi

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Ystad


Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top