Skip to Content

Aleris Fysiologlab Riddargatan, Astma- och allergimottagning

Till astma- och allergimottagningen på Aleris Fysiologlab Riddargatan kan du som är över 18 år komma för utredning och behandling av olika astma- och allergisjukdomar.

Obs! Den 22/2-2019 flyttar Aleris Fysiologlabs Astma- och allergimottagning vid Riddargatan till Aleris Fysiologlab på Sophiahemmet, Valhallavägen 91, HUS C.

En utredning innebär att läkaren går igenom din sjukdomshistoria och gör en medicinsk undersökning som kan omfatta till exempel pricktest, blodprov, NO-mätning och andra lungfunktionsmätningar. Utifrån resultatet av undersökningarna avgör läkaren tillsammans med dig vilken typ av behandling som är lämplig.

Här på vår mottagning för astma och allergi på Riddargatan, och på Folkungagatan, kan du också få hjälp med utredning och behandling av hösnuva och nässelutslag. På mottagningen erbjuds vaccinering, i första hand mot pollenallergi. I vissa situationer kan även vaccination mot pälsdjur övervägas

Behövs remiss?

För att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov och göra rätt prioriteringar är det en fördel om du har en remiss. En remiss får du till exempel av din husläkare eller annan läkare.

 

Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >


Göran Zetterberg

Specialist i lung- och allergisjukdomar

Aleris Fysiologlab Riddargatan

Back to top