Skip to Content
Aleris Ögon Täby

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Täby

Esplanaden 9
183 34 Täby

Öppettider

Måndag-fredag 7.45-16.30

Telefontider

Måndag-fredag 8.00-13.00

Postadress:
Aleris Ögon Täby
Box 602,
183 26 Täby

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Vill du bli kontaktad angående ögonbesvär?

Vi hjälper dig gärna att komma vidare – och du behöver inte sitta i telefonkö och vänta. Lämna ditt namn och nummer så ringer vår reception upp dig snarast möjligt.

Namn

Telefonnummer

Några av våra behandlingar

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Mer om grå starr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Linsbyte

För en del som ser dåligt är glasögon inte ett fullgott alternativ. Då kan man genom att ersätta ögats egen lins med en konstgjord flerstyrkelins korrigera synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Mer om linsbyte

Diabeteskontroll

Diabetessjukdom kan skapa förändringar i näthinnan, så kallad diabetesretinopati, och försämra synen. Diabetespatienter behöver regelbundet kontrollera ögonen även om synen är bra, så att behandling kan sättas in snabbt om det behövs.

Mer om diabeteskontroll

Ansvarig chef

Roman Larin

Om sidan

Senast uppdaterad: 2022-09-21
Ansvarig: Ida Ankar, affärsområdeschef
webbredaktionen@aleris.se       

Back to top