Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Täby

På Aleris ögonmottagning i Täby hjälper vi dig som har besvär med ögonen eller lider av någon ögonsjukdom. Det kan till exempel vara ögoninflammation, grå starr, grön starr, torra eller rinnande ögon, skelning, astigmatism, närsynthet, vagel i ögat eller om du har andra besvär med ögonen. Vi behandlar både barn och vuxna. Vi har avtal med Stockholms läns landsting. Du kan också betala vården privat eller använda en privat sjukvårdsförsäkring.

Specialister i ögonsjukdomar

På vår ögonmottagning i Täby arbetar skickliga specialister med stor erfarenhet av ögonsjukdomar och andra besvär som rör ögat. Våra ögonläkare undersöker och behandlar dig som till exempel lider av:

 • astigmatism
 • glaskroppsavlossning
 • grå starr (katarakt)
 • grön starr (glaukom)
 • gula fläcken
 • irit (regnbågshinneinflammation)
 • närsynthet
 • rinnande och torra ögon
 • röda ögon
 • svullna ögonlock
 • vagel i ögat
 • ögoninflammation

På ögonmottagningen utför vi ögonbottenfotografering och synundersökningar och utreder skelning och synnedsättning.

Ögonoperation

Våra ögonspecialister i Täby utför dagkirurgiska operationer. Dagkirurgi innebär att du får lämna avdelningen och åka hem samma dag som du har blivit opererad.

Behövs remiss?

Nej du behöver ingen remiss för att komma till vår ögonmottagning. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Boka tid - återbud

Kontakta oss för rådgivning och tidsbokning. Återbud kan lämnas dygnet runt på telefon 08-690 54 10 eller via e-tjänsten 1177. Återbud skall lämnas senaste 24 timmar innan avtalad tid, uteblivet besök debiteras. Läs mer om vår uppringningstjänst Tele-Q.

På våra mottagningar i Täby använder vi oss av ett telefonsystem som heter Tele-Q. Tele-Q är en uppringningstjänst som innebär att du slipper vänta i långa telefonköer. Istället för att vänta i telefonen knappar du in eller pratar in ditt telefonnummer och blir uppringd av oss senare under dagen.

Tele-Q är enkelt att använda

När du ringer till oss blir du uppmanad att knappa in eller prata in ditt telefonnummer. När du lämnat telefonnumret får du ett besked om vilken tid du kommer att bli uppringd under dagen. Du kan alltid göra ändringar i efterhand om det skulle bli något fel. 

Vid hög belastning

Ibland kan det hända att vi har hög belastning på systemet då väldigt många patienter ringer till oss. Vi hinner tyvärr då inte besvara alla samtal under dagen. Istället får du ett besked om att telefonkön är full och att du får återkomma nästkommande vardag.

Välkommen att kontakta oss.


Abdul-Hussain Al-Àaradji

Specialist i ögonsjukdomar

Aleris Specialistvård Ögon Täby

Gunnar Lindgärde

Specialist i ögonsjukdomar och skelning

Aleris Specialistvård Ögon Täby

Steffen Tedner Schulz-Key

Specialist i ögonsjukdomar och plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Ögon Täby

Jan Schuterman

Specialist i ögonsjukdomar och neurooftamologi

Aleris Specialistvård Ögon Täby

Stefan Trocmé

Specialist i ögonsjukdomar och torra ögon

Aleris Specialistvård Ögon Europakliniken Sabbatsberg
Aleris Specialistvård Ögon Täby


Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top